Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

300 ezer led az ünnepi díszvilágításban

Az elmúlt két hétben összesen 13 kilométer fényfüzérrel díszítették a várost, amelynek fényei pénteken gyúlnak fel.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a győri Útkezelő Szervezet végzi a karácsonyi díszvilágítás kiépíttetését a Belvárosban, a városrészek karácsonyfáinál, és a temetőknél. Utóbbit a Győrszol Zrt-vel közösen végzik, ahol a 21 meglévő (élő) fenyőfán kívül a Győrszol munkatársai gondoskodnak 14 fenyőfa beszerzéséről, szállításáról és felállításáról.

 

Az idei díszvilágítás részleteiről Fekete Dávid alpolgármester, Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője és Ódor Tamás a Vill-Korr Hungária Kft. munkatársa számolt be. Mint mondták, az idén 3 kilométer hossznyi kábelt használak fel a fények energia ellátásához, összesen 13 kilométer fényfüzért helyeztek el fasorok koronáin, fenyőfákon, a Baross úton, az Aradi vértanúk útján, az Arany János úton, a Megyeháza téren és a Városháza téren.

 

A Széchenyi téren felállított mindenki karácsonyfájára 600 méter hosszan kerül LED fényfüzér. A téren lehet találkozni Rénszarvassal, valamint hóemberekkel is. Összesen 134 db átfeszített, vagy kandeláberekre helyezett motívumot szereltek fel, melyek hulló csillag, fenyőfa, jégkristály, csillag és harang alakzatokat tartalmaznak. Összesen 27 városrészben és 8 temetőnél lesz kivilágított mindenki karácsonyfája.

 

Az Advent Győrben - Téli Fesztivál megnyitóját november 28-án, délután öt órakor tartják a Széchenyi téren, amikor felgyúlnak az ünnepi fények, bekapcsolják a város díszvilágítását, amellyel az önkormányzat az ünnepi készülődés hangulatához kíván hozzájárulni.