Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

45 évesek a győri kertbarátok

Közel fél évszázada mutatnak példát a győrieknek a környezetük szépítésével…

 

A Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének 45-ik évfordulója alkalmából április 24. pénteken egész napos konferenciát rendeztek a Városháza dísztermében. A programokat Radnóti Ákos alpolgármester nyitotta meg. Mint mondta, a győri önkormányzat számos intézkedéssel törekszik arra, hogy a város minél esztétikusabb legyen, ezért nem csak a belvárosi virágosításra, de valamennyi városrész megjelenésére gondot fordít. A városszépítésben kiváló partner a kertbarát egyesület, amelynek 45 éves működéséhez szívből gratulált.

 

Balogh Gyula a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnökségi tagja kifejtette, az elmúlt 45 esztendő nem csupán hasznos, alkotó munkával telt, de az egyesület tagjai jó példát mutattak a győrieknek a környezetünk iránti felelősségvállalás területén. Kiemelte, fontos lenne, hogy az idősek át tudják adni tapasztalataikat a fiataloknak ebben a témában is.

 

A győri egyesület elnöke, Nagykutasi Viktor ígéretet tett arra, hogy Győrben mindig lesznek fiatalok, akik továbbviszik a mozgalmat. Az elnök hangsúlyozta, a győri egyesület taglétszáma folyamatosan növekszik, ma már 90 fő feletti, a rendezvényeiken való részvétel pedig országos szinten is egyedülálló a kertbarátok körében. „Örömteli, hogy az önkormányzattal jó együttműködésben sokat tudunk tenni a város szépüléséért, gondoljunk akár a Szép környezet, jó közérzet programra, vagy a Virágos Magyarországért Mozgalomra, amelyekben az egyesület szintén szerepet vállal.” Az ünnepségen elismerő oklevelekkel köszönték meg a tagok munkáját.

 

A délutáni szakmai előadások mellett a Városháza épülete pénteken és szombaton 9-17 óráig kétnapos Bonsai-kiállításnak is helyet ad, amelyhez kapcsolódva szombaton 11 és 14 órakor a bonsai gondozásáról tartanak előadást.