Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A Szép Környezet Jó Közérzet 2016-os díjazottjai

Az idei évben tizedik alkalommal hirdette meg a győri önkormányzat a „Szép környezet – Jó közérzet” környezetszépítő versenyt, családi ház, társasház, illetve lakásszövetkezeti lakótömb, erkély és üzletek teraszai kategóriákban.

 

„Tavaly két új kategóriával újítottuk meg a versenyt, és fontos elmondanom, hogy valamennyiben gyönyörű portákat láthattunk.” – fogalmazott a díjátadón Radnóti Ákos. Az alpolgármester hozzátette, nem csak a díjazottaknak, de valamennyi résztvevőnek gratulál, és bízik benne, hogy jövőre újra csatlakoznak környezetünk szépítéséhez.

 

Az idén mintegy félszáz jelentkezés érkezett, a zsűrizést pedig egy szakemberekből álló bizottság végezte. A zsűri a sok szép porta közül azokat részesítette előnyben, ahol a gondozott környezetben a praktikussági szempontok domináltak a kert kialakításban és láthatóan a lakók, a család, a lakóközösség kényelmét szolgálták. Külön értékelték, ahol a környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyezték, s megoldották a komposztálást, szelektív hulladékgyűjtést.

 

A díjazottak között egyaránt megtalálhatóak az új építésű, modern, illetve régebben épült házak kertjei is. A kategóriák 1 – 3 helyezettei Győr város által készíttetett „ Szép Környezet – Jó Közérzet 2016” táblát, valamint ajándékkártyát vehetnek át, amelyet kertészeti és barkács áruházban lehet felhasználni.

 

Családi ház kategóriában Budai Tiborné nyerte az első helyezést, második lett Kertész Tibor Róbert, harmadik pedig Ampli Gyuláné. Nyereményük az oklevél és a tábla mellett 100 ezer, 75 ezer, illetve 50 ezer forint értékű ajándékkártya. Különdíjat kapott Koteczki Zoltánné. Társasház, lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában Déry Tibor u 15-17, XIV. sz. Lakásszövetkezet (Török István u. 15-17-19.), OTP társasház Ifjúság krt. 26-28-30-32. lett a sorrend (Az ajándékkártya értéke 250, 200, 150 ezer forint). Különdíjban részesült az Ifjúsági Lakásszövetkezet (Zrínyi u. 70-74.).

 

Az erkély kategóriában Bedők Imréné első, Takács Jenőné második, Bakó Beáta harmadik díjat kapott (75, 50, 25 ezer forintos kártya), míg a különdíjas Faragó Ágota lett.

 

Az üzletek teraszai esetében a Pálffytália végzett az élen, majd a Hotel Rába Belga Étterem és Söröző, valamint a Körút Fagyizó következett (a kártya értéke az esetükben 250, 200, 150 ezer forint). A különdíjat a Horváth Kert Vendéglőnek ítélték.

 

A versenybe benevezett és a zsűri által értékelt összes jelentkezőnek a szervezők emléklappal köszönték meg a versenyben való részvételt.