Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták az év sportolói díjakat

A már hagyományos győri sportcsillagok gáláján a 2014-es év legjobb sportolóit díjazták.

 

A díjátadó gálán Borkai Zsolt polgármester és Pálfalvi Gábor a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány alapítója köszöntötte a sportolókat.

 

A nők versenyében ezúttal is Csay Renáta, a Győri Graboplast Vizisport SE kajakosnője végzett az élen, aki a maratoni világbajnokságon kajak egyesben és párosban egyaránt világbajnoki címet szerzett, a síkvízi Európa bajnokságon 5000 méteres távon kajak egyesben bronzérmet nyert. Második lett Lakatos Zsanett, a Győri Graboplast Vizisport SE kenusa, aki a felnőtt világbajnokságon győri társával, Takács Kincsővel párosban az 500 méteres távon világbajnoki címet szerzett, míg egyes kenuban hatodikként evezett célba. A felnőtt Európa bajnokságon párosban ugyancsak klubtársnőjével az első helyen, egyes hajóban pedig a második helyen végzett. A 23 éves utánpótlás korúak világ és Európa bajnokságán mind az egyéni, mind a páros versenyszámban aranyérmet szerzett. A dobogó harmadik fokára Jakabos Zsuzsanna, a Győri Úszó SE versenyzője állhatott fel, aki jelenleg az Egyesült Államokban edzőtáborozik, az Európa bajnokságon a 4 x 100 méteres magyar válogatott tagjaként bronzérmet szerzett.

 

A férfiak mezőnyében Sike József, a Győri Patent Lövész Klub futócéllövője lett az első, a légfegyveres Európa bajnokságon Moszkvában a futócéllövés egyéni versenyszámában bronzérmet szerzett, míg csapatban Boross László és Tasi Tamás társaságában Európa bajnoki címet nyert. Csapatban egyébként a magyar együttes 12 éve fennálló világcsúcsot döntött meg. Ugyanennek a magyar gárdának a tagjaként a spanyolországi világbajnokságon, a robbanófegyveres versenyszámban, csapatban és egyéniben is az előkelő harmadik helyen végzett. Második lett Kammerer Zoltán, a Győri Graboplast Vizisport SE kajakosa, aki a 2014-es moszkvai világbajnokságon a férfi kajak négyes vezérevezőseként az 1000 méteres távon bronzéremmel gazdagította a szinte megszámlálhatatlan relikviákból álló éremkollekcióját. A világ egyetlen olyan férfi kajakosa, aki sorrendben hatodik olimpiájára készülhet. A harmadik helyen Hérics Dávid, a győri Graboplast Vizisport SE kajakosa zárt. A fiatal kajakos a múlt évi világbajnokságon a férfi 4 x 200 méteres férfi kajak váltó tagjaként világbajnoki címet szerzett.

 

A csapatok között természetesen a Győri Audi ETO KC női kézilabda együttese bizonyult a legjobbnak, hiszen tavaly megvédte bajnoki és kupagyőztes címét, azt követően pedig a Bajnokok Ligájában is újfent diadalmaskodott. A második helyet a Győri ETO Futball Club NB I-es gárdája szerezte meg, méghozzá a 2013/2014. évi bajnokságban szerzett ezüstérmével. Őket a Rába ETO NB I-es futsal csapata követi. A 2014-es esztendőben ugyan nem sikerült a bajnoki címet megvédenie az együttesnek, ám Magyar Kupa és Szuper Kupa győzelmet ünnepelhetett a csapat.

 

Az edzők közül ezúttal is a legjobb lett Ambros Martin, az Audi ETO KC női együttesének vezetőedzője, a második Sztanity László, a Graboplast Vizisport SE kajak-kenu szakosztályának vezetőedzője, míg a harmadik Laczik Zsolt, a Patent Lövész Klub vezetőedzője lett. Az év felfedezettje címet Sorok Klaudia, a Győri Atlétikai Club atlétanője nyerte el, míg a Magyar Sportújságírók Szövetsége Különdíját Ihász Veronika, a Győri Darts Club versenyzője kapta.

 

Győri Megyei Jogú Város különdíját immár második alkalommal átadta át Borkai Zsolt polgármester. Győr város ezüst emlékérme, s a hozzá járó díszoklevél annak a győri színekben versenyző sportolónak vagy csapatnak, közösségnek, esetleg szakvezetőnek jár elismerésül, aki az adott esztendőben kimagasló teljesítményével arra rászolgál, és példaképként állható a győri fiatalok, sportemberek elé. A város ezüst emlékérmét idén Takács Kincső a Győri Vízisport Egyesület ifjú kenusa vehette át. Háromszoros U23-as Európa-bajnok, kétszeres U23-as világbajnok, kétszeres felnőtt Európa-bajnok és 2014-ben Moszkvában felnőtt világbajnok. A még mindig csak 21 éves Kincsőt két ízben is, 2011-ben és 2012-ben az év női kenusának választották.

 

2014-ben a „ Győr Sportjáért Életműdíj „  tulajdonosa Kálmán Tibor, aki 49 éven át a győri tornasportért dolgozott társadalmi munkában, de egy ideig a Győri ETO férfi kézilabda csapatánál is hasonló tevékenységet folytatott.