Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták az új sportorvosi rendelőt

A sportorvosi rendelő korábbi, rossz állapotú telephelyéről költözött a teljesen felújított Újkapu utca 1-3. szám alatti épületbe.

 

A költözés a győri önkormányzat támogatásával megvalósult teljes körű felújításnak köszönhetően történhetett meg, melynek keretében három rendelőt, központi fogadót, orvosi pihenőszobát és mellékhelyiségeket is kialakítottak. A közel 17 millió forintos felújítás során megtörtént a villamoshálózat teljes cseréje, a burkolatok kialakítása, festése, a nyílászárók cseréje, a központi fűtésrendszer kiépítése. A mozgássérültek számára rámpa biztosítja az akadálymentes épületbe jutást. Az önkormányzati forrás mellett állami támogatásból eszközbeszerzést is végrehajtottak, kétmillió forint értékben.

 

Az átadás alkalmával Borkai Zsolt polgármester elmondta, Győr kiemelt figyelmet szentel a sportnak, ami nem csak a város eredményes versenysportját jelenti, de az egyre bővülő és erősödő szabadidősportot is magában foglalja. Hozzátette, a jelenleg is zajló létesítményfejlesztések révén nem csak az eddigieknél is színvonalasabb nemzetközi versenyeket rendezhetünk, de hozzájárulnak ahhoz is, hogy még több fiatalnak legyen lehetősége sportolni, egészségesen élni. Mindezek egyik fontos háttérintézménye a sportorvosi szolgálat, amely most egy 21-ik századi helyet kapott a régi, rossz állapotú rendelő helyett.

 

Dr. Soós Ágnes az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatója köszönetet mondott a polgármesternek és a Győr-Szol Zrt. szakembereinek azért, hogy álmuk támogatásukkal és munkájukkal ilyen rövid időn belül valósággá válhatott. A főigazgató kiemelte, a sportorvosoknak nagy a felelőssége, mert sokan nem tartják be azt az egyszerű szabályt, miszerint sportolni ésszel kell. Hozzátette, az új épületben megfelelő környezetben végezhető az a munka, amely a sportolók egészségéhez és biztonságos sportolásához járul hozzá.