Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Az ingolstadti főpolgármester Győrben

Az Audi 25 éves évfordulója kapcsán az anyavállalat székhelyvárosának, Ingolstadtnak a vezetői is Győrbe érkeztek. Dr. Christian Lösel főpolgármestert Borkai Zsolt polgármester fogadta…

 

A két város szoros testvérvárosi kapcsolatot ápol egymással, ami nem csoda, hiszen a négykarikás autóipari cég összeköti őket. Mára azonban az együttműködés ennél sokkal széleskörűbb, a kultúra, az oktatás és a személyes kapcsolatok terén is.

 

Borkai Zsolt csütörtökön délelőtt a hivatalában fogadta Dr. Christian Lösel főpolgármestert, Albert Wittmann és Sepp Mißlbeck alpolgármestert, ahol a két város kapcsolatáról, további egyűttműködési lehetőségeiről beszéltek, többek között újabb kulturális, oktatási és tudományos együttműködési lehetőség is szóba került. A megbeszélésen jelen volt Dr. Somogyi Tivadar és Fekete Dávid alpolgármester, valamint Gabriel Engert ingolstadti kulturális referens és Rózsavölgyi László, a győri Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, akik között természetesen városunk Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázata is téma volt.

 

Az ingolstadti delegáció megtekintette az elmúlt években városunkban történt létesítményfejlesztéseket, köztük az Olimpiai Sportparkot, az Aqua Sportközpontot, az új egyetemi kollégiumot és az Audi Aréna Győrt is. A közös program az Audi Hungariánál folytatódott, hiszen Dr. Christian Lösel ingolstadti és Borkai Zsolt győri polgármester is a 25 éves évforduló ünnepségére volt hivatalos.

 

Az ünnepségen Győr polgármestere a város nevében az Audi Hungaria Zrt. kollektívájának 25 éves teljesítményét elismerő oklevelet és ezüst emlékérmet adott át Bram Schotnak és Achim Heinflingnek. A 25 éves ünnepségről részletes beszámolót itt olvashat.