Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Cserjemetszés Győrben

A Győr-Szol Zrt. a városi növényállomány kezelőjeként végzi a cserjemetszést. A szolgáltató munkatársai a 2014-ben a lakosság által bejelentett igényeket kezelik és a Győr-Szol kertészei által feltárt, szakmailag indokolt beavatkozásokat végzik el. A bokrok visszavágásának köszönhetően a cserjeállomány megújul, a növények tavasszal nagyobb életerővel hajtanak ki. A munka alkalmával lakótelepek és zöldterületek cserjefoltjaiból eltávolítják az elöregedett, kiszáradt növényeket, valamint az idegen, nem dekoratív – pl.: ecetfa, bodza – fajokat. Ezzel együtt a közlekedést nehezítő, járdákhoz, parkolókhoz közel növő növényzetet visszavágják. A cserjemetszés január közepén kezdődött, Ady- és Nádorváros már készen van, a napokban Marcalvárosban dolgoznak a Győr-Szol munkatársai, utána következik a többi városrész. A szolgáltatónak 2015. január 1-je után bejelentett metszési igényeket a következő idényben végzi el. A nyesedéket darálás után komposztálják.

 

A belvárosban erőteljesen visszavágják az utcai és a parki sövényeket. Az elöregedett, felkopaszodott sövények így szebbek lesznek és térelválasztó funkciójukat jobban betöltik. Ugyanezen sövények elszáradt cserjéit pótolják. Növényápolás zajlott az Eötvös és a Bisinger parkban, a Honvéd ligetben és a Szent István lakótelepen, következik többek között a Batthyány park, a Kálóczy tér és a Radó sziget.