Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Díjazták a segítőket

A győri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ez évi utolsó ülésén két szakember vehetett át elismerést, akik a fiatal generáció egészségének megőrzéséért dolgoznak nap, mint nap…

 

Az önkormányzat fontosnak tartja, és támogatja a megelőzést, kezelést, ártalomcsökkentést és a kínálatcsökkentést. Ebben fontos szerepe van a helyi közösségek, szakemberek munkájának. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ezért minden évben két főt elismerésben részesít, akik az egészségfejlesztés, a drogprevenció, a drogproblémák kezelése, valamint a kínálatcsökkentés területén példaértékű tevékenységet végeznek.

 

A drogprevenció terén sikereket elérni nagyon hosszú, küzdelmes és nehéz feladat, amely komoly kitartást igényel. Éppen ezért példaértékű a győri szakemberek munkája, akik nagy odaadással és összefogással tesznek a győri fiatalok egészsége érdekében. - mondta el dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a KEF elnöke a fórum idei utolsó ülésén, majd átadta az elismerést két személynek.

 

Varga Zsuzsanna az iskolai egészségfejlesztésben és drogmegelőzésben valamint az iskola védőnői módszertan megújítása érdekében végzett munkájáért, míg Wenhard Andrea az iskolai egészségfejlesztésben és drogmegelőzésben, továbbá az iskola-egészségügyben dolgozók érdekében valamint az intézmények, szervezetek együttműködésének elősegítésében végzett tevékenységéért vehette át a díjat.

 

A Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum /KEF/ 2001-ben alakult, a résztvevő szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik a droghelyzet alakulását a városban, és összehangolják a drogproblémában érintett intézmények és szerveztetek munkáját.