Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Egyszerűbb lesz a parkolás az Arrabona udvarban

Az udvarban jelenleg sok a szabálytalanul használatos parkoló felület, ezért hamarosan megszűnnek a ferde állású parkolók és nem lesznek szűkre szabott közlekedési területek sem…

 

„A közelmúltban megújult a Bécsi udvar, és most a szomszédos Arrabona udvar következik, ahol elsősorban a parkolás rendjét alakítják át, de emellett a zöldterület is nőni fog.” – mondta el Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője. Kiemelte, a gyalogos közlekedést kulturált járdák könnyítik majd.

 

„A Széchenyi híd melletti terület után ez idén már a második jelentős parkolóhely-fejlesztés a Belvárosban.” – fűzte hozzá Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Hangsúlyozta, az átalakítás után nem csak az autós parkolók száma nő majd, de motoros parkolóhelyeket is kialakítanak, miközben megmaradnak a mozgáskorlátozottak számára a helyek, és az árurakodást is kijelölt területek szolgálják majd.

 

A probléma a mostani kialakítással az, hogy sok a szabálytalanul használható parkoló felület, illetve a szabályosan elhelyezett parkolók egy része nagyobb autókkal nehezen használható a szűk helyek miatt. Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, az új parkolási elrendezés során csak merőleges beállású parkolókat alakítanak ki. Összesen 68 parkolóhely lesz használható – szabályosan, melyből továbbra is kettőt tartanak fenn a mozgáskorlátozottak számára. A meglévő parkolóban szabályosan 58 autó fér el, vagyis tízzel nő a helyek száma az átalakítás után. Ezeken felül három helyen lesz kialakítva rakodóterület – a számos üzlet, bolt kiszolgálására. A parkolóhelyek környezetében lévő szűkebb helyeket pedig motoros parkolóknak alakítják ki.

 

Az udvar közvilágításán is javítanak, ezért 16 új lámpatestet helyeznek el a korszerűsítés során. A kivitelezés ideje alatt korlátozni fogják a parkolást, az erre vonatkozó táblákat, értesítőket figyeljék a parkolni szándékozók. Az átalakítást úgy végzik majd, hogy egy időben az udvar nyugati fele, majd a keleti fele lesz lezárva. A korlátozás ideje alatt az üzleteket ellátó rakodó autók forgalmát igyekeznek biztosítani, de fel kell készülni az 5-10 perces várakozásokra is. A közel 25 millió forintos beruházás várhatóan szeptember végére készül el teljes körűen.