Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Elismerések a városi Semmelweis Napon

A Városháza dísztermében adták át a „Győr Város Egészségügyéért” és a Győr Város Szociálpolitikájáért” díjakat.

 

„A győri egészségügy és szociálpolitika már többször bizonyította, hogy az egyik legjobb az országban. Az önkormányzat igyekszik olyan feltételeket teremteni, hogy ez valóban így legyen, ezért újítottuk fel rendelőinket, fejlesztjük idősotthonainkat, ezért szőttünk erős szociális hálót, ezért szervezünk folyamatosan egészségmegőrző programokat a városban, ezért működtetjük a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot, ezért veszünk részt a WHO munkájában és ezért igyekszünk fogni az időseink kezét is. – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a városi Semmelweis Napon. Hozzátette, az önkormányzat törekvése kevésnek bizonyulna, ha nem találnának jó partnerekre. „A legjobb partnereink ebben a munkában pedig éppen Önök, akik nap mint nap tesznek a győriekért, ellátásukért, teljesebb életükért. Önök azok, akik minden reggel úgy kelnek fel, hogy aznap is segíteni kell, hogy aznap is kapaszkodót kell nyújtaniuk az Önökre bízottakra.”

 

„Méltán lehetünk büszkék Győr város szociális ellátórendszerére, de leginkább az egészségügyi és szociális intézményeinkben dolgozó munkatársakra, és soha nem tudjuk elégszer megköszönni nekik, hogy szívvel-lélekkel végzik munkájukat, amely nélkülözhetetlen és felbecsülhetetlen. – tette hozzá beszédében Takács Tímea, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke, aki megemlékezett Semmelweis Ignác életéről, a gyermekágyi láz visszaszorításáért folytatott küzdelméről.

 

A méltató szavak után az alpolgármester és a bizottság elnöke rangos elismeréseket adott át. Csóka Zsófia az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény védőnője magas színvonalú szakmai tudása, példaértékű védőnői tevékenysége, valamint a városi szintű szülésre felkészítő tanfolyamok, egészségnapok, egészségpiacok szervezése során végzett munkájáért vehette át a „Győr Város Egészségügyéért” díjat. Ezt az elismerést kapta dr. Lábdi Katalin nyugalmazott háziorvos is, több évtizedes, lelkiismeretes, nagy szaktudással végzett gyógyító valamint városi felügyelő szakfőorvosi és a szűrővizsgálatok lebonyolításában végzett kiemelkedő tevékenységéért.

 

Baloghné Jakus Gyöngyi az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat bölcsődei központ vezetője több évtizedes, a bölcsődei gondozás - nevelés terén végzett lelkiismeretes, a gyermekek és családjaik érdekét nagy empátiával támogató, központvezetőként végzett munkája elismeréseként vehette át a „Győr Város Szociálpolitikájáért” díjat. Az elismerést Nyáriné Gábriel Mónika az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény gondozási központ vezetője az idős emberek számára nyújtott szociális alapszolgáltatások szervezése terén végzett, az emberi méltóság megőrzését és a szépkorúak életminőségének javítását szem előtt tartó tevékenységéért kapta.

 

Az ünnepség az egészségügyi és szociális szférában dolgozók jutalmazásával zárult, a kitüntetetteknek Páternoszter Piroska, a Humánpolitikai Főosztály vezetője gratulált.