Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Elkészült az adyvárosi várjátszótér

Több ezer gyermek avatta fel szombaton Győr legújabb játszóterét, amely az adyvárosi I-es számú tó melletti szánkózó dombon készült el. A különleges várjátszóteret hétfőn adta át hivatalosan Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

 

Az eseményen Borkai Zsolt elmondta, a játszótér kialakítása jól illeszkedik a 2011 óta tartó folyamatba, melynek keretében folyamatosan újul meg a tó környezete. „Olyan találkozási hely alakult ki, ahol minden korosztály talál kikapcsolódási lehetőséget” - tette hozzá.

 

Radnóti Ákos kifejtette, a különleges játszótér mellett kiegészítő beruházások is megvalósultak: a várjátékot esténként reflektorok világítják meg, egy újabb térfigyelő kamera pedig a játszótér egészét belátja. Új padok és hulladékgyűjtők is kikerültek a területre, s hazánkban is nagyon ritka, oszlopos ciprusokat telepítettek, valamint meghosszabbították a Szauter úti zajvédő falat – sorolta és hangsúlyozta, számos ötlete van még a környék fejlesztésére.

 

Sági Géza, a kivitelező Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója a szakmai stáb munkájáról szólt elismerően, akik lehetővé tették, hogy határidőn belül elkészülhessen a különleges elemekből felépült játszótér.

 

Az ötven millió forint értékű beruházás a JCDecaux Hungary Zrt. támogatáséval készült el. Szelei Szilárd cégvezető és Samu Tímea vezérigazgató elmondták, évi 12 millió forinttal támogatják társadalmi szerepvállalás keretében a győri lakóterek minőségének javítását. - számolt be a győrplusz.hu