Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Európa legjobb fiatal röplabdásai Győrben

Szombaton kezdődik városunkban az U19-es Női Röplabda Európa-bajnokság. A mieink olyan klasszis csapatokkal mérkőznek meg, mint a szerbek, az oroszok, vagy épp az olaszok…

„Már nagyon várjuk, hogy elkezdődjön az Európa-bajnokság, hogy átélhessük egy komoly világverseny hangulatát, ráadásul hazai pályán!” – fogalmazott  Kiss Gréta a magyar válogatott csapatkapitánya. Hozzátette, az együttes gerince immár hat esztendeje együtt van, kitűnő társaságot alkotnak, és rengeteget készültek az EB-re, amelyen szeretnék tudásuk legjavát adni.

„Több mint két hónapja tart a felkészülésünk, a lányok az egész nyarukat arra áldozták, hogy a lehető legjobb formájukat hozhassák.” – folytatta Horváth András szövetségi kapitány. Mint mondta, nagy utat járt be a csapat, és komoly várakozásokkal tekintenek a mérkőzések elé. „Válogatottunk roppant nehéz csoportba került, kitűnő ellenfelekkel mérkőznünk, hiszen Németország és Fehéroroszország mellett Szerbiával, Olaszországgal és Oroszországgal is találkozunk.”

„Győr készen áll az Európa-bajnokság megrendezésére és nagy szeretettel fogadja a csapatokat. – fogalmazott Radnóti Ákos az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján. Az alpolgármester kiemelte, Győrben kitűnőek a feltételei a sportolásnak és a nemzetközi sportesemények lebonyolításának is. Az utánpótlás-nevelés, a létesítmény-ellátottság és az a tapasztalat, amellyel a város a versenyeket rendezi, kitűnő alapot teremt egy újabb színvonalas EB lebonyolítására. Kiemelte, a röplabda a 2017-es győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpia programján is szerepel, így rövid időn belül több rangos utánpótlás-tornát is rendez városunk a sportágban.

„Az idei U19-es Női Röplabda Európa-bajnokság után jövőre szintén Győrben rendezik az U19-es férfi kontinenstornát, és még egy rangos Közép-európai versenyt, amelyek nem csak a 2017-es EYOF előtti tesztversenyként funkcionálnak, de kitűnő népszerűsítői lehetnek a sportágnak, hogy minél több fiatalt nyerhessenek meg a röplabda számára.” – fűzte hozzá Ludvig Zsolt a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára.  Az Európa-bajnokságok rendezési jogának elnyerése azért különösen is értékes, mert hazánk hasonló kaliberű tornát legutóbb 1995-ben rendezhetett. A női EB-t egyébként Győr a szlovákiai Nyitrával közösen rendezi, mindkét városban 6-6 csapat szerepel, a csoportmeccsek után legjobbak Nyitrán folytatják a küzdelmeket.

Magyarország augusztus 27-én Németországgal, 28-án Szerbiával, 29-én Fehéroroszországgal, 31-én Oroszországgal, míg szeptember 1-jén Olaszországgal mérkőzik az Egyetemi Csarnokban. A mieink meccsei egyaránt 18:00 órakor kezdődnek, minden sportbarátot várnak a találkozókra, szurkoljunk együtt a magyar csapatnak! (Az EB győri csoportjának teljes programja itt olvasható.)