Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Felújítják a Szentlélek templom előtti teret

A tér felújításának részleteit Rózsavölgyi László, a terület önkormányzati képviselője 2014. július 31-én mutatta be…

 

„Marcalváros II-n az elmúlt években egy dinamikus fejlesztési folyamat kezdődött, amelynek keretében megújult többek között az aluljáró, a városrész főtere, az orvosi rendelő, vagy éppen az új bevásárlóközpont előtti csomópont. Mostanra elértünk a Szentlélek térhez, amelynek burkolata az elmúlt évtizedekben feltöredezett, megállt rajta az esővíz, ami nehézkessé tette a közlekedést.” – fogalmazott a képviselő a beruházás jelentőségéről.

 

Mint mondta, a fejlesztés révén a korábbi, lépcsőkkel tördelt tér egy egybefüggő, közösségi tér jellegű területté válik, amely térkő borítást kap. Hozzátette, a templom és a temető bejárata közti járda balesetveszélyes lépcsőit is felújítják, így teljesen biztonságossá válik a sírkert megközelítése is. A 3,2 millió forintos fejlesztés az önkormányzat támogatásával képviselői forrásból valósul meg, de széleskörű társadalmi összefogás is kapcsolódik hozzá, hiszen a Győrszol Zrt. az új padokat és szemetes edényeket biztosítja, míg a Vill-Korr Hungária Kft. a közvilágítási lámpákat cseréli. A tér felújításához a katolikus egyház is csatlakozott, az egyházközség képviselőtestülete többek között a régi burkolat eltávolításában segédkezett.

 

A Szentlélek tér augusztus végére újul meg, ekkor vehetik újra birtokba a templomot és a temetőt látogatók.