Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Folytatódik a győri szökőkút-felújítási program

Az idén a Bisinger József sétányon lévő Faun és nimfák szökőkút, valamint a Rába Hotel előtti Borsos Miklós alkotás, az „Ölelkező formák” kerül sorra…

 

A Kuopio park szökőkútja, a Cziráky-obeliszk, a Hősi emlékmű, a Vénusz szobor, a Megyeház téri szökőkút – sorolta a már megújult köztéri alkotásokat, csobogókat Radnóti Ákos. A Városüzemeltetésért felelős alpolgármester hangsúlyozta, a felújítási programot egy felmérés előzte meg, amikor a szökőkutak és műemlékek állapotát vizsgálták. Minderről a Bisinger sétányon található Faun és nimfák szökőkút előtt beszélt, hiszen a program keretében a leromlott állapotú alkotás is megújul. Hozzátette, a sétány egyik látványossága lenne, de jó ideje nem működik a csobogó, viszont nyár közepéig megvalósul a felújítása.

 

Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselőjeként hangsúlyozta, a Bisinger sétány folyamatos megújuláson megy keresztül, a gyermekek közkedvelt játszóhelye a vizes játszótér, és a felnőtteknek is kellemes pihenést kínál a park, amihez hamarosan a szökőkút is újra hozzájárulhat. Kiemelte, a külső rendbehozatalon kívül a vízgépészetet is kicserélik, a már megvalósult közvilágítási felújítás mellett pedig az alkotás medencevilágítást is kap.

 

A másik megújuló köztéri alkotás a Rába Hotel előtti „Ölelkező formák”, amely Borsos Miklós műve, és amely szintén megérett a felújításra. Míg az előbbi 20 millió, addig az utóbbi munkálatai 15 millió forintba kerülnek. Az alpolgármesterek leszögezték, a programot a jövőben is folytatni kívánják, így jövőre újabb győri látványosságok kerülhetnek sorra.