Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Forgalmi változás

A 821-es számú főút (újabb nevén Bakony út) - Kálvária út jelzőlámpás csomópontban egy új, balra kanyarodó sávot létesítenek.

 

A 821-es főútnak a Szigethy Attila út felőli oldalán alakítják ki az új balra kanyarodó sávot, melynek elsődleges célja a közeli Kert utca tehermentesítése a logisztikai vállalkozásnak dolgozó trélekektől. Az új sáv beillesztése a meglévő csomóponti elrendezésbe csak úgy lehetséges, ha kisebb szélesítést hajtanak végre, mely már folyamatban van. A szélesítéshez a meglévő jelzőlámpás irányítást el kell távolítani és szélesebb paraméterekkel vissza kell helyezni, mely a jelzőlámpa kikapcsolásával és sávok lezárásával jár.

 

A munka ezen része kedden (2017.12.12.) kezdődik, ekkor lebontják a kivitelezők a jelzőlámpákat tartó sodronyokat és várhatóan a következő napon fejezik be a jelzőlámpák visszahelyezését. Az átalakításhoz a csomóponti burkolati jelek nagy részét fel kell marni és az új sávkiosztásnak megfelelően új burkolati jeleket kell festeni.

 

A kereszteződés átalakítási munkálatai előre láthatóan pénteken fejeződnek be, de csapadékos időjárás esetén ez az időpont változhat.

 

Fontos: mivel a nagyon forgalmas kereszteződésben nem lesz jelzőlámpás szabályozás kedd 08.00 órától, egyeztetést végeztünk a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályával, hogy a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban rendőri forgalomirányítás legyen a helyszínen. A kereszteződésben egy-egy forgalmi sáv lezárása, a jelzőlámpás szabályozás elbontása miatti kellemetlenségért a közlekedők megértését és türelmét kérjük, kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy minél rövidebb ideig tartson a csomópont korlátozása. - számolt be Máthé-Tóth Péter Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete sajtószóvivője.