Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Forgalmi változások a nyárzáró koncert idején

A hétvégi nyárzáró koncert biztonságos lebonyolítása miatt lezárásokra kell számítani a belvárosban, ami érinti a buszközlekedést is. A koncert után a hazajutást az önkormányzat ingyenes éjszakai járatokkal segíti.

 

A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el a következő területeken és időpontokban:

 

„A” szakasz:

2016. augusztus 25-én 17:00 óra – 2016. augusztus 27-én 07:00 óra közötti időben, esőnap esetén 2016. augusztus 25-én 17:00 óra – 2016. augusztus 29-én 07:00 óra közötti időben Győrött a Szent István út - Aradi vértanúk útja és a Baross híd közti szakaszán (az Aradi vértanúk útja és a Baross híd is járható)

 

„B” szakasz (koncert idején):

2016. augusztus 26-án 19:30 óra – 2016. augusztus 26-án 24:00 óra közötti időben, esőnap esetén 2016. augusztus 28-án 19:30 óra – 2016. augusztus 28-án 24:00 óra közötti időben Győrött a következő helyeken:

  • Szent István út - Jókai utcától a Nádor aluljáróig (Gárdonyi Géza u.) terjedő szakasza teljes szélességben
  • Aradi vértanúk útja (Szent István úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig)
  • Árpád út (Jókai utcától a Teleki László utcáig)
  • Teleki László u. (Szent István úttól a Bajcsy-Zsilinszky úti körforgalomig)
  • Czuczor Gergely u. (Szent István úttól a Bajcsy-Zsilinszky útig)
  • Baross híd (Baross Gábor út) teljes szélességben az Eszperantó útig
  • Bajcsy-Zsilinszky út (a Teleki László utcai körforgalomtól a Jókai utcáig)
  • Városház tér
  • 22:00-24:00 óra időintervallumban Bisinger József sétány

 


A lezárások a következőképp érintik a városi buszközlekedést:

 

 

I. ütem: 2016. augusztus 25-én, csütörtökön 17.00 órától augusztus 27-én, szombaton 07.00 óráig (esőnap esetén augusztus 29-én, hétfőn 07.00 óráig) a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül.

 

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a Győr, Eötvös park megállóhelyet.

 

A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 5B, 5R, 6, 7, 10, 12, 12A, 15, 15A, 19, 21, 21B, 22, 22A, 22B, 22Y, 30, 30A, 31, 31A, 37, 38, 38A jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyen állnak meg.

 

Az 1, 1A, 2B, 7, 9A, 19, 19A jelzésű járatok a Virágpiac, Újváros és az Egyetem irányába a Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeket nem érintik, de megállnak a Révai Miklós utca megállóhelyen (a 07-es számú kocsiálláson, tehát a 8, 30, 30A, 30Y, 31, 31A vonalak megállóhelyén).

 

A 11, 14, 14B jelzésű járatok Bácsa, Újváros és Sziget irányába a Révai Miklós utca – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, nem érintik a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet, de a Révai Miklós utca megállóhelyen megállnak (a 07-es számú kocsiálláson, tehát a 8, 30, 30A, 30Y, 31, 31A vonalak megállóhelyén). A 14, 14B jelzésű járatok a Gárdonyi Géza utca megállóhelyen is megállnak.

 

Az 1, 1A, 8, 8B, 9, 9A, 11, 11A, 14, 14B, 17, 17B, 19A, 29, CITY jelzésű járatok a Zechmeister utca felől a városközpont irányába a Jókai utca (CITY: Munkácsy Mihály utca –) Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek. Ezek az autóbuszjáratok ebben az irányban az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyen nem állnak meg, illetve a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik.

 

 

II. ütem: 2016. augusztus 26-án, pénteken 19.30 órától üzemzárásig (esőnap esetén augusztus 28-án, vasárnap 19.30 órától üzemzárásig) a Szent István út Nádor aluljáró és Jókai utca közötti szakasza teljes szélességében lezárásra kerül, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Árpád út terelőútvonalként az autóbuszok részére nem használható.

 

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a Győr, Eötvös park megállóhelyet.

 

A kelet és észak felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett Nádor aluljárón közlekednek, ezért Győr, autóbusz-állomás felé nem érintik a Győr, Szent István út, Iparkamara megállóhelyet.

 

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utca megállóhelyről nem indulnak és oda nem érkeznek autóbuszjáratok, ennek megfelelően a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyek sem üzemelnek.

 

Az 1-es és 1A vonalon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821 sz. út – Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821 sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Bécsi kapu tér (visszafelé Rába-part) megállóhelyen állnak meg.

 

A 2-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva, a Baross Gábor híd nádorvárosi hídfőjét keresztezve érik el a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet. A járatok visszafelé a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig közlekednek.

 

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek. A Kismegyer felé induló járatokra az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyen lehet felszállni, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a járatok a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat.

 

A 6-os vonal járatai Sárás felől a Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Sárás irányába a Bartók Béla út, Kristály étterem – Eszperantó út – Nádor aluljáró – Szent István út útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet.

 

A 7-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.

 

A 8-as vonal járatai Likócs felől a Fehérvári út – 14-es út, Árkád üzletház – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Radnóti Miklós utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti Miklós utca – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Fehérvári út, Árkád üzletház terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak. A Révai Miklós utcai átszállás Pinnyéd felé a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyen biztosított.

 

A 9-es vonal járatai az Egyetem – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út – Buda utca terelőútvonalon közlekednek. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

 

A 11-es vonal járatai Marcalváros felől a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es út, Árkád üzletház – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca terelőútvonalon közlekednek. Bácsa felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

 

A 12-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Budai út, Árkád üzletház – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

 

A 14-es vonal járatai Gyárváros felől a Budai út – 14-es út, Árkád üzletház – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem – Jedlik híd – Radnóti Miklós utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti Miklós utca – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tartsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – 14-es sz. út – Budai út, Árkád üzletház terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

 

A 15A vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

 

A 17 és 17B vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Gyárváros irányából a Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

 

A 19-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es út, Árkád üzletház – Schwarzenberg utca – Tartsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint utca – Egyetem terelőútvonalon közlekednek. Az autóbuszok a terelőútvonalon található valamennyi megállóhelyen megállnak.

 

Esőnap esetén a 19A vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig közlekednek.

 

A 21 és 21B vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.

 

A 22, 22A és 22B vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva, a Hunyadi utca – Baross Gábor út útvonalon közlekednek. A városközpont felé a Baross Gábor út – Wesselényi utca – Bartók Béla út, Kristály étterem (végállomás) útvonalon közlekednek.

 

A 30, 30A, 30Y, 31 és 31A vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Budai út, Árkád üzletház – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

 

A 38-as vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.


A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

 

A résztvevők hazaszállítása céljából díjmentes éjszakai különjáratok indulnak a tűzijáték után, 23.25 órakor:

 

Esőnap esetén nem lesz tűzijáték: ebben az esetben a díjmentes éjszakai különjáratok 23.00 órakor indulnak!

 

Zechmeister utca, Bécsi kapu tér megállóhelyről:

  • 901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,
  • 906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra, majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára,

 

Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről:

  • 907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,
  • 917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,

 

Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről:

  • 22A jelzéssel* Marcalvárosba, utána
  • 922 jelzéssel (23.40 órakor, esőnap esetén 23.15 órakor) a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel,
  • 931 jelzéssel Gyárváros és Likócs (Íves utca megállóhely) érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

 

* = a ménfőcsanaki autóbusz utaslemaradás elkerülése érdekében kettőt fordul: először hazaszállítja a Marcalvárosig utazókat, majd rögtön utána a Gyirmótig és Ménfőcsanakig utazókat is.

 

Az éjszakai járatok részletes menetrendje a www.enykk.hu oldalról letölthető. A program esetleges csúszása esetén az autóbuszok is később indulnak, megvárva a tűzijáték (illetve esőnap esetén a koncert) végét!