Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Győri EYOF: Már ezernél is többen jelentkeztek önkéntesnek

Sikeres minszki prezentáció, ellenőrző bizottsági látogatás és rengeteg lelkes önkéntes. Ezek azok a témák, amelyek a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Szervező Bizottságát a napokban foglalkoztatják. Október 23-ig 1067-en regisztráltak az önkénteseknek létrehozott internetes felületen, de a jelentkezéseket továbbra is várják, hiszen az EYOF sikeres lebonyolításához 1500-2000 segítőre lesz szükség.

 

Borkai Zsolt polgármester, a MOB elnöke elmondta: „Gőzerővel zajlanak az előkészületek, mind az infrastrukturális beruházások, mint a szervezési feladatok jól állnak. Az Európai Olimpiai Bizottság Ellenőrző Bizottsága a héten Győrbe látogat, hogy minderről személyesen is meggyőződjön. Biztos vagyok benne, hogy a látottak még inkább alátámasztják majd mindazt, amit az Európai Olimpiai Bizottság minszki közgyűlésén prezentáció formájában bemutattunk. Örömteli, hogy nagy a várakozás sportdiplomáciai szempontból is, hiszen mind az 50 ország hivatalosan is visszajelezte részvételi szándékát a győri EYOF-ra.”

 

„Az önkéntesek regisztrációs lehetősége június közepén indult, amikor Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke 400 napról indította el a visszaszámláló órát.” - emlékeztetett Fekete Dávid győri alpolgármester, aki a szervező bizottságban az önkéntességi terület vezetője. Kiemelte, a gyor2017.hu honlapon azóta ezernél is többen jelentkeztek, így várhatóan a jövő év elejére összegyűlik a szükséges létszám. Ezután kezdődhet az önkéntesek célzott kiválasztása, az általános, majd a saját területükre vonatkozó speciális képzése.

 

„Ez év szeptemberében nagyszabású toborzó kampány indult, a győri Széchenyi István Egyetemen például EYOF kurzus keretében avatják be a hallgatókat a szervezés rejtelmeibe, a középiskolákban pedig száznál is több rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak meg a témában. A toborzás természetesen nem csak Győrben, de az ország számos városában zajlik. A hazai mellett a nemzetközi érdeklődés is jelentős, a regisztráltak mintegy 15 százaléka külföldi.”

 

Nem csak a fiatalok vállalnának szívesen szerepet az EYOF-on, hiszen a legidősebb jelentkező már hetven éves is elmúlt, aki szintén külföldről, pontosabban Bécsből regisztrált. A regisztráció zajlik tovább, a jelentkezéseket a gyor2017.hu oldal „Önkéntes” menüpontjában várják, valamint a facebook-on is lehet tájékozódni az eseményről.

 

A szervező bizottság évente elkészíti előrehaladási jelentését, amely a felkészülés aktuális állapotáról ad képet. A 2016-os jelentést a győriek Fehéroroszországban prezentálták, ahol az elmúlt hétvégén az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) a 45-ik közgyűlését tartotta. A minszki prezentáció nagy sikert aratott, az előkészületek állásáról pedig elégedetten nyilatkoztak az EOC tagjai. – nyilatkozta Domanyik Eszter a győri Polgármesteri Hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője, aki a szervező bizottságban többek között a rendezvényekért és a marketing-területért felelős. „Az előrehaladási jelentésünkben mindent leírtunk, részletesen beszámoltunk a részterületek munkájáról, terveiről és elképzeléseiről, és jó hírekkel szolgáltunk a nemzetközi sportdiplomácia vezetői számára, akik elismerően nyilatkoztak a Szervező Bizottság tevékenységéről.

 

Az ülésen döntöttek továbbá a 2019-es és a 2021-es nyári EYOF helyszíneiről is, előbbit Baku, utóbbit Kassa rendezheti.