Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Innovatív elemmel bővült a közterületi kamerarendszer

„Figyelem, itt a rendőrség! Hagyja abba a rendbontó magatartást!” – hangzott a felszólítás a Radó szigeti zenepavilon melletti új térfigyelő kamera mellől.

 

A többi település számára is példaértékű lehet az a munka, ahogy Győr a közterületi kamerarendszerét bővíti. – mondta el a bemutatón Váczi Attila, városi rendőrkapitány. Hozzátette, az idei fejlesztéseknek is köszönhetően több mint száz kamera figyeli a közterületet, amely jelentős segítséget nyújt a rendőrségnek a közbiztonság fenntartásában és növelésében, a balesetek megelőzésének fokozásában, a bűnesetek számának csökkentésében, a helyi kiemelt rendezvények biztonságos lebonyolításában és a közlekedési szabálysértések visszaszorításában.

 

Radnóti Ákos alpolgármester kifejtette, a városszerte 90 helyszínen 126 - amelyből 79 forgatható és 47 fix – kamera vigyázza a rendet. Az idén mintegy 35 millió forintot fordított az önkormányzat a bővítésre, így a város több településrészén, 13 helyszínen összesen 18 kamerával (10 forgó és 8 fix) gyarapodott a közterületi rendszer. Megkezdődött a folyópartok mentén kialakított sétányok megfigyelése is, amelynek keretében új kamerák kerültek a Radó szigetre, valamint a Mosoni-Duna és Rába folyók találkozásához is.

 

A Zenepavilonnál létesített kamera egy újdonságot is tartalmaz, amit a helyszínen be is mutattak. Ha a kameraképen valamilyen szabálysértés látható, a rendőrség rögtön felszólíthatja a rendbontókat, hogy hagyják abba a tevékenységet. Milkovics László a Patent Biztonságtechnika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, nem csak magát a kamerarendszert, de az adatátvitelt szolgáló mikrohullámú gerinchálózatot is jelentősen bővítették, ez teremtette meg az innovatív megoldás lehetőségét. Amennyiben beválik, úgy más helyszínekre is telepíthetik az akár 122 decibelig hangosítható vezeték nélküli rendszert. A résztvevők elmondták, bíznak abban, hogy kellő visszatartó erőt jelenthet, ha az elkövető szembesül azzal, hogy bizony rajtakapták.