Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Jövő héten nyitják a Kossuth hidat és a Rónay utcát

Augusztus 31-én estétől újra átadják az autós forgalom számára a Kossuth hidat és a Rónay Jácint utat – tájékoztatott a győri Útkezelő Szervezet.

 

Máthé-Tóth Péter a szervezet sajtószóvivője elmondta, szombatig aszfaltozzák a Kossuth híd és a Rónay Jácint út burkolatát, ezzel együtt építik be a híd dilatációs elemeit, melyek a hőtágulás biztosítását végzik a hídszerkezetnél. A kivitelezés márciusban kezdődött el, mely nem csak útfelújítással, hanem gázvezeték, ivóvíz vezeték és szennyvíz vezeték cserékkel is járt. Elsőként a Rónay Jácint utcát zárták le két hónap erejéig a szennyvíz vezeték cseréje miatt. A nyári tanszünet kezdetétől zárták le a Kossuth hidat és újból a Rónay Jácint utat, valamint a Kálóczy teret a teljes körű felújítás megvalósítása érdekében. Az időjárás a kivitelezők mellett volt, és szerencsére árhullámmal, árvízzel sem kellett számolni. A Tulipános iskola és az Ady Endre utca közötti 60 méteres szakaszon a nagy mélységű munkavégzés miatt utó konszolidációval számolnak a szakemberek, 1 százalékos utántömörödés esetén 3-5 cm-es süllyedés valószínűsíthető a felszínen. Ennek tudatában ezen a szakaszon ideiglenes burkolatalap készült, aszfalt kopóréteggel.

 

A közműszolgáltatók kivitelezésében történt vezeték cseréknél több héttel nőtt a munkavégzés, hiszen a feltárások során jóval több vezetéket kellett cserélni, mint ami be volt tervezve. A több időigénnyel járó munkavégzés nyomán az Útkezelő Szervezet úgy döntött, hogy elsősorban a Kossuth híd – Rónay Jácint út augusztus végi befejezésére kell koncentrálni a kapacitásokat, a Kálóczy tér – úthálózati szempontból – szeptemberben zárva maradhat. A Kálóczy teret augusztusban tudták birtokba venni a közműszolgáltatóktól, így ez az útszakasz építése tovább tart még szeptemberben is – az átmenő forgalom elől elzártan. A célforgalom továbbra is az Egyetem felől behajthat.

 

Augusztus 31-én délutántól tehát újra birtokba vehetik az autósok az Alsó rakparti út – Kossuth híd – Rónay Jácint út útvonalat. A City-buszok és a 6-os járat szeptember 1-jén, üzemkezdettől a Kossuth híd – Rónay Jácint út útvonalon közlekednek, de a City járatok továbbra sem érintik a Kálóczy teret.

 

A Kossuth híd megnyitását követő egy hétig még a kerékpáros oldal lesz megnyitva a gyalogosok számára, ezért szeptember első hetén még a gyalogosok és kerékpárosok részéről türelmet kér a szervezet. A Rónay Jácint útra merőleges utcák forgalmi rendje is helyreáll, a Damjanich és Ady utcák, és a Dózsa György rakpart hétfő délutántól egyirányúak lesznek. A mintegy 650 millió forintos révfalui fejlesztési csomagból tehát a Kálóczy téri munka marad még hátra.