Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Kiépül a Marcalváros I-II. közötti gyalog- és kerékpárút közvilágítása

Sötétedés után több baleset is történt a kivilágítatlan szakaszon, amit a hamarosan kezdődő beruházás tesz biztonságossá.

 

„A két városrész között jelentős a kerékpáros és gyalogos forgalom is, ám a Marcalváros I-et és II-t összekötő liget járdája és bicikliútja, amely a 821-es főúttól távolodva halad Marcalváros II. irányába, este meglehetősen balesetveszélyes, a közvilágítás hiánya miatt.” – mondta el Rózsavölgyi László, a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette, a fejlesztés a lakók jogos igénye, ami hamarosan megvalósulhat, és a jövőbeni tervek közé tartozik az út burkolatának megújítása is.

 

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, a kilenc közvilágítási oszlopból álló sor kivitelezése várhatóan a június 6-i héten kezdődhet, mellyel biztonságosabb lesz ez az útszakasz mind a gyalogosok, mind a kerékpárosok számára. A smart city programnak megfelelően vezérelhető, vagyis „okos közvilágítás” épül ki. A kerékpárút közvilágítás korszerűsítésén túlmenően növelik a Mécs László úti jelzőlámpás csomópont közvilágítási szintjét, illetve kisebb módosítást hajtanak végre a jelzőlámpa programjában, amelynek növelik az Illyés Gyula utca felőli ág zöldidejét.