Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Letették a jégcsarnok alapkövét

A beruházás nyomán megújul a győri jégcsarnok, amely a verseny- és a szabadidősport számára is komoly lehetőség. Az eddigi negyvenezres látogatószám tovább emelkedhet, és akár első osztályú csapata is lehet Győrnek…

 

„Nekem 11 évesen költöznöm kellett a fővárosba, de a győri fejlesztések révén a mai fiataloknak már megadatik a lehetőség, hogy kitűnő feltételek mellett városukban válhassanak komoly jégkorongozóvá” – ezzel a felütéssel érzékeltette a fejlesztés jelentőségét Bartalis István, a magyar jégkorong válogatott csapatkapitánya, aki gyermekkorában a győri klubnál nevelkedett.

 

De nézzük meg, mit is tartalmaz a beruházás, amely a tervek szerint 2018. szeptember 30-ig készül el. Az első ütemben a korábban felújított műjégpálya fölé új csarnoképület készül, amelyben egy galériaszintet is kialakítanak. A keleti és az északi oldalon lelátók kapnak helyet, a fogadóépülethez csatlakoztatva pedig egy VIP terasz készül. A csarnok befogadóképessége mintegy 1200 fő, amelyből 560 ülőhely lesz. A második ütemben az utcai homlokzat elé egy korszerű fogadóépületet építenek. Nyugati homlokzat mentén új öltözőcsoport létesül öt nagyobb méretű öltözőegységgel, konditeremmel valamint egy bírói öltözővel. A munkákat a FODOR Építőipari KFT kivitelezi. A költségek 70 százalékát TAO támogatásból a NEMAK, az önrészt pedig az önkormányzat és a klub biztosítja. A beruházás értéke összességében meghaladja az egymilliárd forintot.

 

„A nyolcvanas évek elején társadalmi munkában épült a pálya, amely az idők során olyan állapotba került, hogy mindenképp szükséges volt a fejlesztése.” – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a beruházás alapkő-letételén. Hozzátette, az önkormányzat több ütemű felújítást határozott el, amely során többek között megépült a gyakorló-pálya majd sátras fedést kapott a nagypálya. A mostani beruházás egy újabb nagy lépés, hiszen a gazdasági élet szereplőinek támogatásával egy olyan jégcsarnok létesülhet Győrben, amely minden tekintetben megfelel a kor követelményeinek, és amely új lendületet ad a győri jégsportnak. Kiemelte, ahogy az EYOF-ra elkészült létesítmények is nagy kihasználtság mellett működnek, úgy az új jégcsarnok is hasonlóan nagy siker lehet a győriek körében. Bera Attila a Győri NEMAK-DANA Hockey Club alelnöke elmondta, a klub játékosai, az utánpótlásnevelés számára hatalmas mérföldkő ez a beruházás, de fontos megjegyezni, hogy egy szezonban mintegy negyvenezer közönségkorcsolyázót fogadnak, tehát a tömegsport számára is nagy előrelépés lehet a fejlesztés. „Szezononként mintegy 1200 óvodás gyermek tanul korizni, és ezt hamarosan még jobb körülmények között tehetik.”

 

Kovács Zoltán a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke azt emelte ki, hogy ez a csarnok a magyar jékorongsport újabb fontos helyszíne lehet. Győrben együtt van a kitűnő utánpótlás alapanyag, a szakmai háttér, és hamarosan az infrastruktúra is adott lesz ahhoz, hogy minél több Bartalis István kerüljön ki a győri műhelyből. „A társadalmi felelősségvállalás és a sport szeretete vezérelt minket, amikor a projekt támogatása mellett döntöttünk.” – fogalmazott Mersich Gábor a Nemak Győr Kft. gazdasági igazgatója. „Szerencsére nem vagyunk egyedül – utalt a Dana szerepvállalására – s bízom benne, hogy egyre több vállalkozás szponzorálja majd a győri jégsportot”.

 

A tervek szerint tehát jövő télen már egy megújult, 21-ik századi jégcsarnokban köszönthetjük a korcsolyaszezont.