Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a Báthory utcai bölcsőde

A győri önkormányzat sikeres pályázata révén a Báthory utcai Bölcsőde komplex felújításon esett át, de elkészült a Türr úti bölcsőde és a Családsegítő Lajta úti telephelye is…

 

„Olyan komplex felújítás történt az intézményben, amely jelentősen növeli a bölcsődei ellátás színvonalát Révfaluban.” – fogalmazott az átadás alkalmával Radnóti Ákos, aki köszönetet mondott Borkai Zsolt polgármesternek azért, hogy az óvodák és bölcsődék felújítása ilyen kiemelt figyelmet kap a városban, és hasonlóképp megköszönte dr. Somogyi Tivadarnak, a területért felelős alpolgármesternek, valamint a városrész önkormányzati képviselőjének a sorozatos fejlesztéseket.

 

Páternoszter Piroska a győri Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Főosztályának vezetője hozzátette, a szakmai fejlesztések mellett kiemelt cél, hogy az egyes városrészek arányosan részesüljenek a különböző felújításokból. „Az önkormányzat saját forrásból és pályázati lehetőségeket kihasználva újítja fel egészségügyi, szociális és a gyermekeink neveléséért felelős intézményeit. A közelmúltban a Báthory úti bölcsőde mellett is több fontos felújítás történt. Ilyen a Türr István utcai Bölcsőde, amely közel ötvenmillió forintból újulhatott meg, s ahol a gazdaságos üzemeltetést napelemes rendszer is segíti.” A főosztályvezető emlékeztetett, ugyancsak elkészült a Család- és Gyermekjóléti Központ Lajta úti irodája, ahol a 75 millió forintos beruházás révén az ügyfelek fogadására huszonegyedik századi körülményeket teremtettek, emellett az intézmény két új gépjárművel is bővült, amelyekkel a járáshoz tartozó 34 település bejárása biztosított.

 

A felújított bölcsődét Bartalné dr. Tóth Györgyi az Egyesített Győri Bölcsődei Intézményhálózat igazgatója vette át, és mondott köszönetet a megvalósult beruházásért az intézmény dolgozói és a gyerekek nevében.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával elkészült fejlesztés során az intézmény mintegy 545 négyzetmétere újult meg, míg 298 négyzetméternyi területet alakítottak át. Az épület homlokzata, s a lapostető is új szigetelést kapott, és a nyílászárókat is kicserélték. A belső átalakítások az épület három csoport-egységének vizesblokkját érintették, amelynek során a meglévőhöz hasonló, még egy egység épült két-két gyerek WC-vel és gyerek mosdóval. Ez a rész két új pelenkázóval, zuhanyzóval, valamint a felnőtt mosdóval is bővült. Az A és a D épület közötti épületrészen akadálymentes bejáratot alakítottak ki. A D épületben akadálymentes vizes blokkot és szintén akadálymentes szülői tárgyalót hoztak létre. A dolgozói vizesblokk és öltöző is megváltozott, s két új raktárt is kialakítottak.

 

Kicserélték a belső nyílászárókat, a padlóburkolatokat, megújultak a falfelületek, és új beépített szekrények készültek, akadálymentes parkolót is kialakítottak. A projekt keretein belül eszközbeszerzésre is sor került. Ezek között különféle játékformák mozgásos, értelmi és kreativitást fejlesztő eszközökkel, valamint udvari játékokkal is gazdagodott az intézmény.  A bölcsőde helyiségeinek hiányos berendezéseit is fejlesztették, új bútorok, tárolók, függönyök, különböző informatikai eszközök kerültek a bölcsődébe, valamint fedett kerékpártárolót, párakaput is beszereztek.

 

A Báthory utcai Bölcsőde komplex felújítása című, TOP-6.2.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg. A Projekt összköltsége 239 122 921 forint volt, ebből elszámolható támogatási összeg: 238 562 142 forint.