Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Negyven éves barátság Kuopioval

Győr tíz testvérvárosa közül az egyik legrégebbi kapcsolatot Kuopioval ápoljuk. A negyven éves évfordulót a finn városban nagyszabású rendezvénnyel ünnepelték…

 

A partnervárosi megállapodást Győr és Kuopio 1978-ban kötötte, az elmúlt hétvégén pedig az együttműködés negyvenedik évfordulóját ünnepelte a két település. A finnországi ünnepségen dr. Somogyi Tivadar alpolgármester mondott köszöntőt, amelyben a két város kulturális, oktatási kapcsolatait mutatta be. Hangsúlyozta színházaink szoros együttműködését, a Könyvszalonon bemutatott finn írók magyar nyelvre fordított műveit, valamint az elmúlt időszakban a művészeti képzés terén megvalósult közös programokat. Az ünnepségen részt vett Szabó Endre tanácsos, nagykövet helyettes, a győri kultúrát a Vaskakas Bábszínház és Kis Péter grafikus képviselte.

 

Jarmo Pirhonen polgármester, a kuopioi városvezetők, valamint a Kuopioi Kereskedelmi Kamara és Gazdasági Fejlesztési Központ gazdasági, kulturális és egyéb együttműködési lehetőségek tekintetében is megbeszéléseket folytattak a győriekkel, az alpolgármester mellett többek között Rózsavölgyi Lászlóval, az Oktatási, Sport- és Turisztikai Bizottság elnökével, valamint Istánsúly Dezsővel, a kapcsolatot támogató győri Magyar-Finn Baráti Kör elnökével. A felek egyetértettek abban, hogy az eddigi gyümölcsöző együttműködést érdemes még szorosabbra fűzni a jövőben.