image
image
image
image
image
image
image
image

Síkosság mentesítés - 2016. január 4.

A Győr-Szol Zrt. síkosságmentesítésben résztvevő állománya január negyedikén a havazás kezdetével egy időben megkezdte a csúszásmentesítést a város legforgalmasabb útszakaszain. A társaság munkatársai dolgoznak a hidakon és a felüljárókon, ugyanakkor szóróanyag kerül a tömegközlekedési útvonalak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre. A munkában 20 gép és több mint 60 dolgozó vesz részt. Amennyiben a hó vastagsága eléri a 3-5 centimétert megkezdődik a hótolás is.

A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy a napokban télies útviszonyok alakulhatnak ki. Kérjük, hogy megfelelően felkészített és téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak. A speciális körülmények között hosszabb menetidővel kell számolni, ezért célszerű hamarabb elindulni. A Győr-Szol Zrt. megköszöni a közlekedésben résztvevők együttműködését.


A télies időjárás miatt csúszásveszély alakulhat ki a vízpartokon is. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján helyezett el figyelmeztető táblákat, melyek jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.

A tartós hideg miatt befagytak a városi tavak.  Jegesedés esetén a Győrben található tavakra, folyószakaszokra is vonatkozik a csúszkálás, a korcsolyázás tiltása, ezt a téli sportot megfelelő időjárási körülmények között, kizárólag a kijelölt helyeken, az előírások szigorú betartásával lehet űzni.