Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Tájékoztatás

az avar és kerti hulladék  égetésének helyi szabályairól

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a környezetvédelemről szóló 63/2003.(XII.19.) számú helyi rendelete értelmében az avar és kerti hulladék (falomb, kaszálék, nyesedék, egyéb növényi maradványok) égetése a szervezett háztartási hulladékszállításba bekapcsolt területeken tilos, kivéve április és október hónapokban az alábbi területeken:

 

- Bácsa, Gyirmót, Győrszentiván, Jancsifalu, Kismegyer, Likócs, Ménfőcsanak, Pinnyéd, Révfalu, Sárás, Sziget, Újváros,

- Gyárváros területén a Stadion u., Tompa u., Toldi u., Nagysándor J. u. 4 szintes lakótömbjei kivételével,

- Nádorváros területén a magas beépítésű területek által körbezárt családi házas lakóövezetekben,

- Adyváros területén a Tihanyi Á. u. - Mester u. - Török István u. - Szigethy A. u. - Fehérvári u. által határolt családi házas lakóövezetekben,

- Szabadhegy területe a Jereváni u., Erfurti u., Soproni u., Szőnyi Márton u. kivételével.

 

Az égetést a felsorolt területeken is csak 18 év feletti személy végezheti kizárólag a saját telkén a szomszédos telken lévő épületektől 10 m-nél, saját telken lévő épülettől 5 m-nél nagyobb távolságra.  Égetésre szélcsendes időben 8 és 17 óra között légszáraz állapotú avar és kerti hulladék esetén kerülhet sor. Az égetés személyi biztonságot nem veszélyeztethet, vagyoni és környezeti kárt nem okozhat, a keletkező hő és füst a környékben levő zöld növényeket, fákat, bokrokat nem károsíthat, és nem zavarhatja a környező ingatlanok használatát.

 

A tüzet felügyelet nélkül hagyni tilos, őrzéséről és veszély esetén annak eloltásáról az égetést végző köteles gondoskodni. Ennek érdekében az égetés helyszínén megszerelt kerti locsolótömlőt, vagy edényben  legalább 50 l vizet, vagy egy db 34 A, vizsgálati tűz oltására alkalmas tűzoltó készüléket kell készenlétben tartani. A tűz terjedésének megakadályozása céljából lapátot, ásót, vasvillát vagy egyéb kézi szerszámot kell az égetés helyszínén készenlétben tartani.