Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Támogassuk a környezetvédelmi törekvést!

A Megyei Jogú Városok Szövetsége 2015. május 14-ei hódmezővásárhelyi közgyűlésén egyhangú döntéssel csatlakozott Áder János köztársasági elnök klímavédelmi kezdeményezéséhez. Al Gore volt amerikai alelnök célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzen a párizsi klímacsúcs előtt.

 

A megyei jogú városok önkormányzatai vállalták, hogy minél több állampolgárhoz eljuttatják a kezdeményezés hírét. A cél elérésének érdekében a www.elobolygonk.hu címen új honlapot hoztak létre. „Közösen felemelve a hangunkat küldjük el egyértelmű üzenetünket a világ vezetőinek: Haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen!” – hirdeti az internetes oldal.  Ezen a felületen regisztrálóknak van lehetőségük csatlakozni, ugyanakkor a magyar adatvédelmi szabályok betartása érdekében neveket, személyes adatokat nem küldenek át az amerikai félnek, mindössze - közjegyzői hitelesítést követően, rendszeres időközönként - a regisztrálók számát.

 

A szövetség kiemelt célja, hogy az év végén megrendezésre kerülő párizsi klímakonferenciára Magyarország 2 millió aláírást tudjon regisztrálni.