Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Temetői információk a kegyeleti megemlékezésre

A kegyeleti megemlékezést megelőzően a Győr-Szol Zrt. nagy figyelmet fordít a győri köztemetők takarítására. Naponta több mint ötven fő végzi a falevél gereblyézését. Az összegyűjtött avart elszállítják. A szilárd burkolatú utakat géppel, a kavicsos utakat kézi erővel seprik, tisztítják. Folyamatos a temetőkből a hulladék elszállítása.

 

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a hozzátartozókat, hogy a győri köztemetők november 6-áig egységesen 7 és 20 óra között látogathatóak. A sírkertek téli nyitva tartása november 7-én lép majd életbe.

 

Szabadi úti köztemető bejáratán és a Nádorvárosi köztemető mindkét kapuján október 29-én, október 30-án október 31-én és november 1-jén 7 és 11 óra között hajthatnak be autóval az arra jogosultak.

 

A temetői autóforgalom csökkentése, valamint a nehezen mozgó látogatók helyváltoztatásának megkönnyítése érdekében a Győr-Szol Zrt. csendesen működő és környezetbarát elektromos kisbuszt közlekedtet október 29-én, október 30-án, október 31-én és november 1-jén 11 és 17 óra között a Nádorvárosi köztemetőben. A járatok a régi ravatalozó elől indulnak, a felszállás pontos helyét Győr-Szol zászlók jelzik.

 

További segítség a sírkertekbe kilátogatóknak, hogy az előző évekhez hasonlóan a Győr-Szol Zrt. minden győri köztemetőben október 30-án, október 31-én és november 1-jén 10 és 16:20 óra között gondnoki szolgálatot működtet, ennek köszönhetően távolról érkezők számára a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés lehetősége biztosított lesz.

 

A Nádorvárosi köztemető mindkét bejáratánál a kiemelt időszakokban a rendőrség nyújt segítséget a forgalom irányításában. A régi bejárat melletti autószalon parkolóját idén is igénybe vehetik az autósok.

 

A Győr-Szol Zrt. által üzemeltetett győri köztemetőkben a kegyeleti megemlékezés időszakában várhatóan biztosított lesz a vízvételi lehetőség a kutakból.

 

 

Minden városi köztemetőben biztosított a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége. Az üzemeltető ezúton is kéri a hozzátartozókat, hogy a régi koszorúk, mécsesek és csomagolóanyagok kidobásakor lehetőség szerint mindenki vegye figyelembe a kukákon jól olvasható feliratokat.

 

A biztonság miatt fontos, hogy senki se hagyjon a gépkocsiban látható helyen értéket. Hasonlóan a sírokra, vagy a kút mellé se tegyenek még rövid időre sem autó és lakáskulcsot, mobiltelefont és hasonló tárgyakat a temető látogatók.

 

Hasznos információ, hogy a Nádorvárosi köztemető régi bejáratánál – körforgalomnál -, a felújított burkolatú piactéren és a Szent Lélek téri bejáratnál koszorú és virágárusítás zajlik. A Szabadhegyi köztemetőnél kinyitott a virágbolt.