Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Temetői információk – ünnepi tudnivalók

A győri köztemetők november 5-ig egységesen 7 és 20 óra között tartanak nyitva. Az ünnep alatt a Nádorvárosi Köztemetőben és a Szabadi úti Új Köztemetőben 7 órától 11 óráig engedélyezett a gépkocsik behajtása a behajtási engedéllyel rendelkezők számára. A távolból érkezőknek fontos, hogy ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap 10 és 16 óra között a helyszínen egyebek mellett sírhelyügyeket is tudnak intézni. A viszonylag enyhe időnek köszönhetően a sírkertekben várhatóan működni fognak a kutak. A Nádorvárosi Köztemetőben az ősz folyamán felújították a toalettet, kulturált körülmények fogadják a látogatókat.

 

A GYŐR-SZOL Zrt. kezdeményezésére a mozgásukban korlátozott és idős látogatók érdekében november 1-jén és 2-án naponta 11 órától 15 óráig idén is egy hatszemélyes, elektromos kisautó könnyíti meg a bejárattól távolabb lévő sírok megközelítését a Nádorvárosi Köztemetőben. A főbejárat melletti ravatalozó előtti térről induló kocsi folyamatosan, körjárat szerűen közlekedik a temetőn belüli főbb utakon, a rászorulók az igényeik szerint szállhatnak arra fel és le.

 

A kegyeleti ünnepek alatt a rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenléttel erősíti a temetők és környékük biztonságát, illetve segítik a járművek közlekedését. Kérik a temetőkbe látogatókat, hogy értéket – pl.: táskát, kulcscsomót, mobiltelefont – még rövid időre se hagyjanak a sírokon, a kutak mellett, illetve a parkoló autókban.

 

 

Tudnivalók november 1-jére

 

A GYŐR-SZOL Zrt. hiba-és kárbejelentő vonala a 96/50-50-55-ös telefonszámon minden naptári napon 0-24 órában hívható.

 

November 1-jén a győri felszíni fizető parkoló hálózat beállói díjmentesen vehetőek igénybe, a Jókai és a Révai pakolóház díjazása változatlan.

 

November első napján a vásárcsarnok zárva tart.

 

A november 1-jei szombati piacot egy nappal hamarabb, október 31-én, pénteken tartja meg a GYŐR-SZOL Zrt. a Városréti piacon.

 

Az ünnepnapon minden, a GYŐR-SZOL Zrt. által működtetett sportlétesítmény - Magyar Vilmos uszoda, Örkény utcai műfüves pálya, Bercsényi ligeti műfüves pálya, KRESZ Park, Dózsa pálya zárva tart. Barátság Sportpark: pályák és épület zárva, a park többi része, pl.: játszótér, erősítőgépek használhatóak.

 

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. működési területén a lakossági hulladékszállítás november 1-jén a többi naphoz hasonlóan változatlanul, a Hulladéknaptárban meghirdetett módon működik.

 

A győri és nem győri hulladékudvarok ugyanezen a napon egységesen zárva lesznek.

 

 

Az információk a www.gyorszol.hu és a www.gyhg.hu weboldalon olvashatóak.