Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új környezet fogadja a győrszentiváni betegeket

A Kör téri rendelő teljes felújításon esett át, 21-ik századi körülmények között várja a győrszentiváni lakosokat…

 

„A győri önkormányzat évekkel ezelőtt indította rendelő-felújítási programját, amelynek számos eleme az önkormányzat saját finanszírozásában valósult meg, de a város igyekezett a pályázati lehetőségeket is kihasználni. Ennek egy újabb szép állomása a Kör téri rendelő felújítása, amihez az orvosok is nagymértékben hozzájárultak saját rendelőik megújításával.” - fogalmazott az átadón Borkai Zsolt polgármester. Mint mondta, a szakmai munka eddig is adott volt, amihez a város a környezet komfortosabbá tételével tudott hozzájárulni. A polgármester megköszönte az orvosok és betegek türelmét, amit a munkálatok alatt tanúsítottak.

 

„Ez a beruházás sokat jelent a helyi közösségnek, hiszen a helyben elérhető egészségügyi szolgáltatások színvonala nőtt jelentősen.” – fűzte hozzá dr. Sik Sándor a terület önkormányzati képviselője. Kiemelte, a korszerű gépészetnek köszönhetően a várótermekbe is szűrt levegő jut, gátolva ezzel a fertőzések terjedését.

 

Kányai Róbert az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója kifejtette, a beruházás keretében az itt működő felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxis, valamint a védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése több mint 400 négyzetméteres területen történhetett meg, így minden egység külön megközelíthetővé vált. Az akadálymentesítés során bővítést is végrehajtottak, a meglévő rendelő kialakítás nem változott, de a vizesblokkok elérhetősége a rendelőkhöz kapcsoltan külön-külön megoldottá vált. A beszerezett eszközök többségében a védőnői ellátáshoz kapcsolódnak.

 

„Köszönöm az itt dolgozók és a betegeink nevében is a fejlesztést, amelynek köszönhetően sokkal kellemesebb környezetben gyógyulhatnak a szentiváni betegek.” – mondta dr. Petrovicz Éva házi gyermekorvos az ünnepségen. Emlékeztetett arra, hogy ezt az épületet 1959-ben özvegy Szüsz Gézáné adományozta a szentivániaknak egészségház létrehozása céljából. „Gyerekként magam is jól ismertem a felajánlót, és ez a beruházás egy kicsit tisztelgés előtte is, hiszen azt üzeni, hogy megbecsüljük azt, amit a közösségünknek adott.”

 

A Kör téri intézetben 1 felnőtt háziorvosi és 2 házi gyermekorvosi praxis mellett 1 fogorvosi praxis és 3 területi védőnői szolgálat működik. A Kör téri rendelőintézet komplex infrastruktúra fejlesztése című projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából valósult meg, összköltsége 141.628.832 forint, a támogatás intenzitása pedig száz százalékos volt.

 

Előreláthatólag október 15-től a rendelőt körülölelő félköríves útfelület vonalában megtörténik a csapadékvíz elvezető főcsatorna rekonstrukciója, amelynek keretében a nyílt árkokat zárttá teszik a csapadékvíz jobb elvezetése érdekében. A munkálatok egy, másfél hónapot vesznek igénybe, amely idő alatt igyekeznek az érintett ingatlanok minél kisebb akadályt képző megközelítését biztosítani.