Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Új parkolók Ménfőcsanakon

A városrész a közelmúltban mintegy ötven új parkolóhellyel bővült…

 

A parkolóépítés Ménfőcsanak két területét is érintette. A Csanaki úton a Hegyalja úti kereszteződés közelében 20 új megállóhelyet alakítottak ki, ami azért is fontos, mert korábban problémát okozott a nagy forgalmat bonyolító szakaszon a parkolók hiánya.

 

„Jelentős közösségi élet zajlik a területen, hiszen a Csanaki út szomszédságában található egy templom, egy temető és a plébánia épülete. Régóta igény mutatkozott parkoló fejlesztésre és most jött el az ideje, hogy ezt megvalósítsuk. Korábban is több hasonló jellegű beruházást hajtottunk végre a területen, így például elkészült a Hegyalja út teljes szakasza, illetve a templom előtt egy kiemelt biztonságú gyalogátkelőt is kialakítottak a szakemberek” – hangsúlyozta a Győr Plusznak Takács Tímea, önkormányzati képviselő.

 

A kivitelezést Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete bonyolította, a Csanaki úton a parkoló építés összesen 25 millió forintból valósulhatott meg. „Mivel ez egy családi házas környezet, ezért itt a parkoló kialakítását beton térkővel oldottuk meg, azért, hogy minél igényesebb külsőt kölcsönözzön az utcának. A járdát egy sötétebb, míg a megállóhelyeket egy világosabb térkővel építettük ki és a vízelvezetés problémáját is megoldottuk” – mondta Prédl Antal, az útkezelő szervezet vezetője.

 

Ugyancsak a vállalat segítségével gazdagodott közel 30 új parkolóval Ménfőcsanak egy másik területe, a Győri út. A 39 milliós beruházásnak köszönhetően az utcakép is teljesen megváltozott, városias jellegével a közeli római katolikus templom, valamint a Bezerédj-kastély közlekedési célú kiszolgálásához is hozzájárul. A csapadékvíz-elvezető csatornát a Győr-Szol Zrt. építette. „Nagyon rossz állapotban volt az érintett szakasz, így mindenképpen indokolt volt a fejlesztés. Ugyanakkor korábban az autósok parkoló hiányában az út szélén álltak meg járműveikkel, így nemegyszer akadályozták a forgalmat. Az átalakításnak hála a két körforgalmi csomópont között már nincs nyílt csapadékvizes árok” – zárta a keddi sajtótájékoztatót Szabó Jenő, önkormányzati képviselő.