Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Újdonságokkal tették hatékonyabbá a városüzemeltetést

A városüzemeltetés területén 2015-ben több újdonságot is bevezettek, és ezt az utat szeretné folytatni az önkormányzat a 2016-os esztendőben is…

 

„A Győr-Szol Zrt. az elmúlt évben ünnepelte fennállásának ötödik évét. Az eltelt idő alatt sikerült megvalósítani azt az elvárást, amit a létrehozáskor támasztott felénk az önkormányzat, jelesül, hogy a korábbiaknál hatékonyabb és eredményesebb legyen a városüzemeltetés.” – fogalmazott Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, egy magas színvonalú városüzemeltetési ügyintézői rendszert indítottak el, amelynek köszönhetően az egyes városrészekben felmerülő igényeket sokkal gyorsabban tudják kezelni. Az elnök-vezérigazgató köszönetet mondott az önkormányzatnak azért az anyagi támogatásért, amelynek köszönhetően feladataikat a megfelelő minőségben tudják ellátni. Hozzátette, a 2016-os évben is ezt az utat szeretnék járni, ha lehet, még magasabb színvonalon.

 

„Az önkormányzat a Győr-Szol mellett a városi Útkezelő Szervezettel,valamint a Közterület Felügyelettel közösen több újdonságot is bevezetett az elmúlt évben, amelynek révén tovább nőtt a városüzemeltetés hatékonysága.” – értékelt Radnóti Ákos a területért felelős alpolgármester. Mint mondta, megtörtént a Belváros átfogó takarítása, a Baross út, Jedlik utca, Széchényi tér burkolatának újjávarázsolása és rágógumi mentesítése, amelyben az újonnan beszerzett seprő-tisztítógép is részt vett. A fűnyírási szabályok megváltoztatásával a zöldterületek is tisztábbak, rendezettebbek lettek, míg a Szép Környezet, Jó Közérzet helyi környezetszépítő verseny kibővítése révén még több győrit vontak be városunk szépítésébe. A virágosítási program során mintegy 90 ezer palántát ültettek el a Győr-Szol munkatársai, a lakótelepi környezetet pedig virágpiramisok is díszítették.

 

Az alpolgármester kitért a körforgalmak megújítási programjára is, amelynek során esztétikusabbá vált a Jedlik híd szigeti oldalánál lévő csomópont, a Földes Gábor – Tihanyi Árpád körforgalom, a bácsai csomópont és a nádorvárosi köztemető előtti körforgalom is. A programot 2016-ban is folytatják. A város bevezető útjaira új üdvözlőtáblák kerültek virágosítással, a városrészekben pedig a kihelyezett hulladékudvarok segítségével folyt a lomtalanítás. A Győr+ Média Zrt., a Győr-Szol Zrt. és a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (GYHG) közös kampányt indított a környezetünk védelméért, amelynek főszereplője Kuka Berci, aki a fiatalokat neveli környezettudatosságra. A belvárosi „zsákos” rendszerű hulladékgyűjtésben a plusz egy ingyenes szemétszállítás a város rendezettségét szolgálja, a belvárosi mozgáskorlátozott parkolók kék kiemelése pedig a szabályos megállást segíti, ahogy az ingyenes motoros parkolók felfestése is. Radnóti Ákos kitért az összefogásra, amelyben a Közterület-Felügyelet, a rendőrség és a Győr-Szol is részt vesz, és amely „hulladék-kommandó” néven a zugszemét felszámolásának érdekében jött létre. A Közterület-Felügyelet létszámát a köztisztasági feladatok miatt két fővel bővítették. A tisztább szelektív hulladékgyűjtés érdekében minden városrészbe helyeztek ki harang alakú szelektív gyűjtőedényeket. Nagyszabású fapótlási programot is indított a város, az ezer darab fa sokszorosa az előírtnak, amiken felül mintegy kétszáz cserjét is elültettek. A szúnyoggyérítés fejlesztése és új eszközök beszerzése révén a nyári időszak sokkal kellemesebb volt a városban. Az év végén több helyre került „mindenki karácsonyfája”, amelyek felajánlásokból érkeztek. Az önkormányzat katasztrófavédelmi konferenciát szervezett a társasházkezelőknek a tűzesetek megelőzése érdekében, és a biztonságot szolgálja a köztéri kamerarendszer bővítése is, amely immár 75 helyszínen 102 kamerát foglal magában. Megtörtént a nádorvárosi köztemető felújításának első üteme is, amely során a töredezett burkolatot térkőre cserélték. Megújult a körforgalom, új virágládák, padok és kerékpártároló is került a bejárat közelébe. A Győr Bike kerékpárkölcsönző rendszer használatához több célcsoport is részesült bérletben, az önkormányzat támogatásával közel 150 kártyát kapott az Idősügyi Tanács és a Városi Diák Fórum.

 

Az alpolgármester végezetül elmondta, a városüzemeltetést hatékonyabbá tevő intézkedéseket 2016-ban is folytatják, és további újdonságok is várhatók ezen a területen.