Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

„Virágos Városunk Győr” 2017

Új néven, de a már megszokott nagy érdeklődésre számítva hirdeti meg a győri önkormányzat a helyi környezetszépítő versenyét családi ház, társasház, erkély és üzletek teraszai kategóriában.

 

Az önkormányzat és a Győr-Szol Zrt. mindent megtesz a város virágosításáért, tisztán tartásáért, tavaly közel százezer palántát ültettünk el, idén ennél is többet. A munkának meg is lett az elismerése, mivel a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő versenyen Orbán Viktor miniszterelnöki különdíját nyerte el Győr. Az idén is részt veszünk a versenyben, s megköszönjük a lakosságnak, ha a környezet szépítésével maga is hozzájárul ehhez a munkához.  – mondta el lapunknak Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, aki kiemelte, a pályázat megújult arculata jobban illik a virágos városhoz. Az idei évtől a „Virágos Városunk Győr ” nevet viselő pályázat, továbbra is a környezet és természetvédelmi szemléletformálás egyik eszköze, amely a környezetünk tisztán tartására, a szelektív hulladékgyűjtésre, közvetlen környezetünk széppé varázsolására motiválja a lakosságot.

 

A versenybe magánszemélyek, lakóközösségek és üzletek jelentkezését várják, Családi ház, Társasház / Lakásszövetkezeti lakótömb, Erkély és Üzletek teraszai és/vagy környezete kategóriában. A társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez. A versenybe nevezni 2017. április 20-tól május 20-ig lehet, nevezési lap a Városháza portájáról kérhető, kivágható a Győrplusz 2017. április 21-i számából és letölthető innen. A nevezést a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztályára (II. em. 237.) kell eljuttatni, illetve megküldeni: 9021 Győr, Városház tér 1. címre. A borítékon fel kell tüntetni: „ Virágos városunk Győr ” verseny.

 

A szakemberekből álló szemlebizottság a nyári hónapokban helyszíni bejáráson értékeli a pályázók által gondozott területeket. A kategóriák első három helyezettje vásárlási utalványban és oklevélben részesül, valamint a „Virágos Városunk Győr” 2017 tábla kihelyezésére lesz jogosult. A vásárlási utalványok értékét az idén ismét megemelték annak érdekében, hogy a közösségek még többet tudjanak környezetük szépítésére fordítani. Családi ház kategóriában az első 150 ezer, a második 125 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintos utalványt vehet át. A társasházak, illetve Üzletek teraszai és/vagy környezete kategóriákban a nyeremény 300 ezer, 250 ezer és 200 ezer forint, míg az erkélyek esetében az utalványok értéke 75 ezer, 50 ezer és 25 ezer forint. A díjazottak a vásárlási utalványokat kertészeti eszközök, anyagok, növények beszerzésére fordíthatják.