Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

10 éve a Safety touron

A Győri Kovács Margit ÁMK Általános Iskolája idén jubilál, 10. éve vesznek részt az Eurégió West Nyugat-Pannónia keretében a Gyermek Biztonsági Diákolimpián.

 

Az első fordulóban Frauenkirchen-be látogatott a csapat, ahol a selejtezőt tartották, és ahol a szervezők régi ismerősként köszöntötték őket. Az első versenyszám a közlekedéssel volt kapcsolatos. Kerékpárral kellett szlalomozni bóják között, közben kiválasztani a rendőrség, a tűzoltóság, a hegyi mentők és az európai segélyhívó számát. A győriek ezt a számot mintegy 10 méteres előnnyel nyerték.

 

A második körben puttonyfecskendővel lőttek célba úgy, hogy minél több víz jusson a tartályba, ahol szintén jobbnak bizonyultak az ellenfélnél. Az elmélet csapatszinten zajlott, ahol a maximális 20 pontot kapták. Utolsóként a veszélyes anyag szimbólumokat kellett felismerni, majd időre kirakni a kockákból. Az eredményhirdetés során kiderült, a győriek győztesként utazhatnak a Burgenlandi tartományi döntőre, Oberpullendorfba, június 2-án.