Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Nagymegyer-Győr retúr buszjárat

A buszjárat menetrendje (érvényes 2016. október 17-től!) innen letölthető!

 

A Nagymegyer – Győr menetrendszerű nemzetközi járat viteldíjai

 

A projektről

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” keretében, Nagymegyer Város Önkormányzatával közösen valósítja meg a „Nagymegyer - Győr menetrendszerű retúr buszjárat kialakítása az idegenforgalom és a foglalkoztatottság támogatása céljából” (HUSK/1101/2.3.2/0140) c. projektet.

 

Nagymegyer és Győr ugyan a Szlovákiát és Magyarországot összekötő fő közlekedési vonalon fekszik, a két város közötti gördülékeny személyszállítást biztosító közforgalmú közlekedés mégsem megfelelő (a vasúti összeköttetés hiányzik, az autóbuszok közlekedése nem gyakori).

 

A projekt a két település közötti növekvő ingázók számára (diák, munkavállaló és turista) reagálva a közösségi közlekedés szolgáltatásának fejlesztését tűzte ki célul.

 

A projekttevékenységek arra irányulnak, hogy megteremtődjön a lehetősége a menetrend szerinti Nagymegyer - Győr - Nagymegyer buszjárat beindításának (érintve Izsap, Csilizradvány, Balony, Medve és Vámosszabadi településeket is). Ehhez szükséges 2 db autóbusz beszerzése, megfelelő útvonal és menetrend kialakítása, valamint az új buszjárat népszerűsítése.

Az autóbuszokat Nagymegyer Város Önkormányzata szerzi be, továbbá vállalja az autóbuszvezetők bérének finanszírozását is.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a közös menetrend kidolgozásában és az új buszjárat népszerűsítésében vesz részt, továbbá 2 darabbal bővíti a valós idejű utas tájékoztató berendezések („totemoszlopok”) számát Győr város területén.

 

A projekt megvalósítására a tervek szerint 2013. május 1. és 2015. április 30. között (24 hó) kerül sor. A próbaüzem várhatóan 2014 májusában indul.

 

A projektben Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának tervezett költségvetése: 51.170 Euro, azaz több mint 15 millió Ft. Az EU támogatás 95%, így a projektben való részvétel 5% önkormányzati önrész biztosítása mellett valósítható meg.

 

A kiadvány a képre kattintva letölthető: