image
image
image
image
image
image
image
image

Mondja el véleményét!

 

BESZÉLJÜK MEG!


Aktuális téma:

Segítse Győr pályázatát a kérdőív kitöltésével!

 

Korábbi témáink:

 

Első témánk az adyvárosi parkolási problémák hatékony kezeléséhez kapcsolódik. A képre kattintva érhető el a tartalom.

 

 

 

 

 

"Kedves Győriek!

Győr városa a jövőben is folytatni kívánja a "smart city"-vé válás útját. A smart city egy olyan, a minőségi fejlődést előtérbe helyező települést jelent, ahol hangsúlyosan jelenik meg a "környezet-társadalom-gazdaság" aspektusainak együttes figyelembevétele, illetve ezzel párhuzamosan kiemelkedő szerep jut a technológiai fejlődés követésének, az információs technológia nyújtotta lehetőségek kihasználásának is.
Az alábbi kérdések egy komplex mutatószám-rendszer kidolgozásához nyújtanak információt. A kérdőív kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe.
Közreműködő segítségüket köszönjük!"

A kérdőív kitöltéséhez kattintson az alábbi bannerre:

 

 

 

A jövő pillérei: közösség és kultúra

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata civil szervezetekkel és vállalkozásokkal összefogva pályázatot nyújt be a „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése, helyi közösségszervezés” felhívásra. A pályázat elnyerése esetén egy olyan 4 éves projekt valósulhat meg Győrben, amelyben a helyi közösségi kezdeményezéseké lesz a főszerep. A mintegy másfél milliárd forintos keret felhasználásával megújulhatnak a város kiválasztott kulturális és közösségi terei, épületei, és maguk a közösségek, a közösségi programok is.

A projekt akkor lesz sikeres, ha Győrben 4 év múlva többen vesznek részt a kulturális és közösségi élet egyre színesedő szervezésében, mint ma, és egyre több szabadidőt töltünk közösségben. A városban már több éve elindult az a folyamat, amely pillérként tekint a kultúrára. Győr eldöntötte, hogy beadja pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa cím viselésére, amelynek előkészítése és megvalósítása nem lehetséges a helyi közösségek kezdeményezőkészsége, innovatív energiái, partnersége nélkül. A helyi közösségi élet megerősödésének, megújulásának szándéka mozgatja ennek a projektnek a tervezőit is, akik a vélemények és projektötletek begyűjtését 2016. június 20-ig végzik a www.clld.arrabona.eu és a www.gyor.hu oldalon („Mondja el véleményét!”) elérhető kérdőív segítségével.

A kérdőív kitölthető az alábbi linken is: http://goo.gl/forms/mocFCkGJKvqILgmp2

Kérjük, a kérdések megválaszolásával szánjon 10 percet városunk jövőjére!

Arrabona EGTC

a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia tervezői