Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A város ajándéka kicsiknek és nagyoknak

A győri önkormányzat gyűjtést szervezett a Segítőházban élő emberek számára, s a hagyományokhoz hűen a győri Anya - Csecsemő és Gyermekotthon lakóit is ajándékokkal lepte meg.

 

„A Humánpolitikai Főosztályhoz számos terület tartozik, ami érinti az emberek széles körét. Lakásügy, szociális segélyek, egészségügy, oktatás. Az itt dolgozók tehát jóval érzékenyebbek a rászorultak iránt és nemcsak Karácsonykor segítenek. Az ünnep azonban még érzelmesebb húrokat is megpendít, ezért találtuk ki az Oktatási Osztály dolgozóival, hogy megszólítjuk a Polgármesteri Hivatal dolgozóit, a 38 óvodát, a négy Gazdasági Működtető Központot, a Gyermektábort és a Győr-Szol Zrt-t. Arra kértük őket, hogy idén a Hajléktalanokat Segítő Szolgálatnak gyűjtsünk csomagokat.” – mondta el Páternoszter Piroska a Humánpolitikai Főosztály vezetője. Felhívásuk értelmében a segítő szándékú felajánlóktól olyan férfi és női csomagokat vártak, amelyek többek között édességet, szaloncukrot, kávét, meleg zoknit, vagy éppen higiéniai, kozmetikai termékeket tartalmaz. A több száz összegyűjtött ajándékcsomagot Borkai Zsolt polgármester, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester és Páternoszter Piroska főosztályvezető adta át Sütő Csabának a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetőjének.

 

„Nagy öröm számomra, hogy ennyi munkatársunk csatlakozott a hivatal cipősdoboz kezdeményezéséhez, amelynek révén több száz ajándékcsomagot tudunk együtt adományozni. Itt elsősorban olyan alapvető cikkekről van szó, amik nekünk mindennaposak, de akiknek felajánljuk, azoknak bizony nagy segítség. A karácsony előtti jótékonykodás lényege maga a gesztus, hogy gondolunk embertársainkra, hogy segítő kezet nyújtunk a rászorulóknak. Ezért működtettük az Advent idején a jótékonysági faházat is, hiszen ha gondolunk egymásra, akkor lesz szép az ünnepe ajándékozottnak és ajándékozónak egyaránt.” – összegezte Borkai Zsolt polgármester, aki elmondta, reményei szerint az idei gyűjtés hagyományteremtő alkalom volt.

 

Az átadáson részt vett Sági Géza a Győr-Szol elnök-vezérigazgatója, aki a közszolgáltató cég munkatársainak ajándékai mellett egy kocsi tűzifát is felajánlott a szolgálatnak. Mint mondta, első szóra csatlakoztak a kezdeményezéshez, amelyben a szolgáltató dolgozói is szívesen vettek részt.

 

Sütő Csaba köszönetet mondott mindenkinek, aki akár csak egy apró ajándékkal is hozzájárult a csomagrengeteghez. Mint mondta, meghatódva látja a számtalan ajándékot, amely minden elképzelését felülmúlta.

 

Borkai Zsolt végezetül elmondta, az önkormányzat az elmúlt évek hagyományait folytatva, számos játékkal kedveskedett az Anya - Csecsemő és Gyermekotthon kis lakóinak is. A készségfejlesztő és ügyességi játékokkal az ott élő gyerekek Karácsonyát teszik szebbé.