Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

És veled ki törődik - projekt

Azoknak a gyerekeknek és családjaiknak, akik hátrányos helyzetben élnek, legalább annyit jelent egy jó szó, emberi gesztus, egy-egy olyan segítő, aki évek óta biztos pont, támasz számukra, mint a szociális támogatás. Azok a segítők pedig, akik évek óta vállalják és viselik ennek minden fizikai és lelki terhét, megérdemlik az odafigyelést és megerősítést, hiszen az ő szakmaiságuk, lelki egészségük, fontos kritérium a segítségnyújtásuk eredményességében.

Ennek érdekében a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület, a területen dolgozó intézményvezetőkkel egyeztetve És Veled ki törődik? – címmel projekt tervet készített a Győr-Újváros területén élő és dolgozó pedagógusok és segítő szakemberek lelki egészségének megőrzése és módszertani kultúrájának fejlesztése, kiégésének megelőzése érdekében.

A programsorozat már augusztusban elindul, amikor is egy 4 napos akkreditált képzésen vesz részt a területen dolgozó 24 pedagógus, illetve szociális segítő foglalkozású szakember. Ezenkívül szintén többnapos helybevitt szervezetfejlesztést valósul meg a területen működő intézményekben, a VKF Kossuth Lajos Általános Iskolában, a Nagybácsai Óvoda Márvány Tagóvodájában, az Eötvös József Általános és Szakiskolában, az Újvárosi Családsegítő Központban, a Gézengúz Alapítványban, és a Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek- és Családok Átmeneti Otthonában, és a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál. Pedagógiai esetmegbeszélést az Eötvös Iskolában és szülőknek tanácsadást a Márvány óvodában tartanak. Emellett együttműködést fejlesztő képzést tartanak a Kossuth Iskolában azoknak a diákoknak, akik mint kortárs segítők, egyfajta hidat képeznek a diákok és a felnőttek között. Ezenkívül mentálhigiénés szemléletű előadássorozattal erősítik az Újvárosi Művelődési Ház klubjaiban a kismamákat és a nyugdíjasokat.

A projekt 2013. augusztus végén indul és 2014. április közepén zárul.

Nagy szerencse, hogy ez a szakmai elképzelés találkozhatott egy pályázati lehetőséggel. Ennek köszönhetően a GVŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. mint a városrehabilitációs projekt lebonyolításával megbízott Városfejlesztő Társaság, a "Szociális városrehabilitáció Győr-Újváros területén" című projekt keretében pályázati támogatást biztosított az És veled Ki törődik- című „mini projekt” megvalósítására.

A pályázat a Győr-Újváros városrészt célozza. A képzésben már telt ház van, a szervezetfejlesztések zártkörűek, hiszen arra az adott intézményre irányulnak. De a pedagógiai esetmegbeszélésre még lehet jelentkezni, illetve a Baba-mama klub és a Nyugdíjas klub is örömmel várja az érdeklődőket.

A projektben felsorolt szolgáltatások nemcsak ebben a projektben érhetőek el. Akit érdekel az a téma, amivel ez a mini-projekt foglalkozik, az Antal Judit: És veled ki törődik? című könyvében olvashat bővebben (könyvtár, iskolai könyvtárak, Kalligráf könyvesbolt),  a szolgáltatásokról információt pedig a www.barbori.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

Elérhetőségek:

A pályázó Győriek Egészséégért Egyesület Elnöke: Miklósyné Bertalanfy Mária

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Humánpolitikai Főosztály

WHO Egészséges Városok Program, Cím: 9021 Győr, Honvéd liget 1.

Tel: + 36 96 500 555 Fax: + 36 96 500 582 Mobil: 06 20 9205 226

E-mail: bertalanfy.maria@gyor-ph.hu; who@gyor-ph.hu

A projekt szakmai vezetője: Antal Judit, mentálhigiénés szaktanácsadó

Barbori Bt. 9030 Győr, Telek u. 16.

antaljutka@barbori.t-online.hu; www.barbori.hu

96/527-606, 06/30-2727-332

 

Az ütemterv innen letölthető!