Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Fergeteges nyárzárás

Az egyik legsikeresebb Bornapok csúcspontja kétségtelenül a szombat esti nyárzáró volt, amelyre megtelt a város.

 

Az idei Borfesztivál ismét felejthetetlen pillanatokat tartogatott a győriek számára. Csütörtökön és pénteken is sokan voltak a kóstolók, de a szombat minden várakozást felülmúlt. A ragyogó időben a Saragossa Band koncertje volt a hab a tortán. A koncert előtt Borkai Zsolt köszöntötte a kilátogatókat. Utalt a mögöttünk hagyott nyár szép pillanataira, kiemelte, a felújított  Dunakapu tér kitűnő helyszínnek bizonyult. A polgármester az őszi munkakezdéshez mindenkinek sikereket kívánt. A karibi hangulatban több tízezer ember szórakozott együtt, a nagyszerű estét pedig a tűzijáték zárta le.

 

A Bornapok fontos eseménye volt még a fesztivál legjobb borainak versenye, amelynek eredményét Fekete Dávid alpolgármester pénteken hirdette ki.

A fesztivál fehérbora a Kreinbacher Birtok 2012-es évjáratú Hárslevelűje lett. A fesztivál vörösbora címet 2015-ben a Bodri Pincészet 2011-es Optimus elnevezésű cuvéje viselheti. A fesztivál roséja, a Cseri Pincészet 2014-es roséja lett. Ebben az esztendőben a fesztivál édesbora elismerést a Holdvölgy Pincészet 2011-es Exaltation névre keresztelt nedűje érdemelte ki.

A VIII. Bornapokon a Pannonhalmi Apátsági Pincészet 2014-es Sauvignon Blanc-ját választották a város borának.