Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Győr kizárólag állampapírt vásárolt

Borkai Zsolt polgármester: Győr soha nem vásárolt fedezetlen Quaestor-kötvényeket!

 

Győr polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatón reagált 2015. április 23-án a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, amelyen Borkai Zsolt mellett részt vettek dr. Somogyi Tivadar, Fekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármesterek, dr. Lipovits Szilárd jegyző, dr. Csörgits Lajos aljegyző, Nagy Tamás a Gazdálkodási Főosztály vezetője, valamint Domanyik Eszter a Városháza szóvivője. „Azzal a váddal, hogy Győrnek nem államkötvénye van, hanem más típusú kötvénye, azzal a Miniszter Úr tulajdonképpen hazugsággal vádolta meg Győrt, és személy szerint engem is, amit a győriek nevében, az önkormányzat nevében és a saját nevemben is kikérek magamnak!” – mondta Borkai Zsolt polgármester, aki három különböző dokumentummal is alátámasztotta a város igazát.

 

Borkai Zsolt bemutatta azt az adásvételi szerződést, amely 2015. január 13-án kelt, és amelyben az önkormányzat 824 millió 570 ezer forint névértékű, A250624B14 azonosítójú kötvényt vásárolt. A második dokumentum az Államadósság Kezelő Központ honlapjáról származik. „A sajtótájékoztató előtt töltöttem le az információt, amelyből világosan kitűnik, hogy az A250624B14 azonosítójú kötvény államkötvény.” A harmadik dokumentum a KELER által korábban az önkormányzathoz eljuttatott számlakivonat volt, amely szintén a már említett adatokat igazolja.

 

Borkai Zsolt leszögezte, Győr nem hazudik, ha bárki ilyennel vádolja meg a várost, a polgármesternek kötelessége, hogy megvédje valamennyi győri, az önkormányzat és saját maga becsületét és igazát, legyen szó akár miniszterről, vagy bárki másról, ezért is hívta össze a rendkívüli tájékoztatót. A polgármester végezetül azt is leszögezte, hogy amint az önkormányzatnak, úgy az önkormányzati cégeknek sincsen Quaestor-kötvénye.

 

A dokumentumok:

 

Csatolás: