Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Hőségriasztás

2019. június 12., szerdától június 16., vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Tanácsok a hőség idejére:



Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdától a napi átlaghőmérséklet mindenütt meghaladja a 25 Celsius-fokot, csütörtöktől pedig 27 Celsius-fok feletti értékek várhatók.

 

A nagy hőség még az egészséges emberek szervezete számára is extrém igénybevételt jelent. Különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ezért felhívják a figyelmet, hogy a hőség idején mindenki gondoskodjon a megfelelő folyadékpótlásról, kerülje az alkohol, a kávé és egyéb magas koffein-, illetve cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását. A legmelegebb órákban, vagyis 11 és 15 óra között lehetőség szerint senki ne tartózkodjon a tűző napon, a bőrét mindenki megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával védje a leégéstől.

 

A győri önkormányzat kéri a lakosságot, hogy a forró napokban tartózkodjanak naptól védett, lehetőleg hűvös helyen! Fogyasszanak sok folyadékot, szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzletközpontokat, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük!

 

Klimatizált helyiségek Győr városában:

 

 

Győr,Budai u.1.

ÁRKÁD Üzletház

Győr, Vasvári Pál u.1/a

Győr PLAZA Üzletház

Győr, Arany J. u. 2

Arrabona (Kaiser) Áruház

Győr,Fehérvári u.3.

InterSPAR

Győr,Királyszéki u

TESCO Hipermarket

Győr,Csipkegyári u. 11.

Dunacenter

Győr,Malomszéki u. 11

Family Center

Győr,Mécs L. u. 1/A

LIDL áruház

Győr,Szeszgyár u. 6

LIDL áruház

Győr,Tihanyi Á. u. 9

LIDL áruház

Győr,Jereváni u. 42

LIDL áruház

Győr,Fehérvári u. 5/A

ALDI áruház

Győr,Vasvári P. u. 1

McDonalds

Győr,Baross u. 23

McDonalds

Győr,Pápai u

McDonalds

Győr,Nagysándor József u. 31

ETO Park

 


Az intézmények a saját nyitvatartási rendjük szerint tartanak nyitva.