Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megnyílt a győri karácsonyi vásár

Felgyúltak a fények és kezdetét vette az Advent Győrben programsorozat.

 

2019. november 29-én a megnyitóval kezdetét vette az idei karácsonyi vásár, és az adventi programok sora. Az ünnepségen dr. Fekete Dávid alpolgármester hangsúlyozta, hogy szinte elröppent egy év, és a belváros újra ünnepi fényárban úszik, s ez előttünk álló néhány hét, az adventi várakozás nem csak ide hozza el ezt a fényességet, hanem mindannyiunk szívébe is. Az alpolgármester a Győri Városháza ezüst emlékérmet Podráczky László műszaki vezetőnek adta át, aki Győr ünnepi fényeinek kihelyezését koordinálta.

 

Az ökumenikus áldáson a történelmi egyházak képviselői az adventi lelki felkészülés jelentőségéről beszéltek. A megnyitón közreműködött a Liszt Ferenc Zeneiskola kórusa, majd Mujahid Zoltán énekes adott ünnepi koncertet. A Dunakapu téri korcsolyapályán a Győri Nemak‒Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztálya ismét jégrevüvel készült, a Széchenyi téren pedig látható volt az idei fényjáték.

 

A megnyitóról a Győrplusz képes beszámolója itt olvasható.