image
image
image
image
image
image
image
image

Véleményezze a parkolólemezek ötletét!

Az Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy megismerje a lakosság véleményét még a tervezés fázisában, hogy a fejlesztés a győriek lehető legszélesebb körű megelégedését szolgálja. Ennek érdekében ezen a felületen nem csak az Adyvárosba megálmodott parkolólemezek látványterveit ismerheti meg, de kifejtheti véleményét is azokról. A kérdések megválaszolásán túl szívesen vesszük egyéb észrevételeit is a témával kapcsolatban a lakossag@gyor-ph.hu e-mail címre!

 A győri önkormányzat elkötelezett abban, hogy orvosolja az Adyvárosban tapasztalható parkolási gondokat. Ebben kérjük az Ön segítségét!

 

Amikor az adyvárosi lakótelep épült, még jóval kevesebb volt az autó, viszont az eltelt évtizedek alatt a lakossági gépjárműállomány jelentősen megnövekedett, amit a lakótelep már nem tud megfelelően kiszolgálni, ezért a parkolási gondok jelentik a városrész legnagyobb problémáját. Bár az önkormányzat az elmúlt években mindent megtett, hogy a parkolóterületek optimalizálásával új parkolóhelyeket hozzon létre, ám ez a probléma megszűntetéséhez kevés, ennél csak jóval nagyobb fejlesztéssel lehet orvosolni a parkolási nehézségeket.

 

Az önkormányzat előzetes tervei szerint mindez két parkolólemez építésével lenne megoldható. Az egyik a Kuopio Park jelenleg kissé rendezetlen területén kaphatna helyet, így itt 156 új parkolóhely jöhetne létre. A terv szerint a jelenleg meglévő zöldfelület sem csökkenne, hiszen a parkolólemez tetején egy rendezett, látványos közparkot alakítanánk ki.

 

Látványtervek:

 

 

 

 

 

A másik parkolólemez a kórház körüli parkolási nehézségeket oldaná meg. Az elképzelések szerint a kórház melletti nagyparkolóban jelenleg található 150 parkolóhely helyett az épület megvalósításával közel 300 helyet vehetnének igénybe az autósok egy háromszintes parkolóépület megépítésével.

 

Látványtervek:

 

 

 

 

Segítsen Ön is, írja meg véleményét a tervekről!

 

Amennyiben hozzá kíván járulni a tervezés folyamatához, kérjük, válaszoljon az alábbi kérdésekre:

 

- Mi a véleménye a Kórháznál, illetve a Kuopio Parknál megépítendő parkolólemezekről a látványképek alapján?

 

- A Kuopio parkba tervezett parkolólemezt sok helyszínt megvizsgálva jelölték ki, hiszen ez Adyváros legsűrűbben lakott része, a közelben iskola, óvoda, bölcsőde, üzletek, posta, stb találhatók. Más helyen ekkora létesítményt nehéz lenne megvalósítani a környéken, viszont egyes távolabbi utcákból csak néhány perc gyaloglás árán érhető el. Szívesen megtenné ezt a rövid sétát annak érdekében, hogy autója megfelelő körülmények között parkoljon?

 

- Adott esetben, ha díjat kellene fizetni, akkor is választaná a megépült parkolóban a megállást, mérlegelve, hogy itt egy fedett, kamerával megfigyelt helyen tárolhatná az autóját?

 

- Ha díjköteles lenne a parkoló, milyen mértékű díjat tartana elfogadhatónak a Kuopio parkban, illetve milyen mértékűt a kórháznál?

 

- A Kuopio parki létesítmény tetejét a tervek szerint parkosítanák, így nem csökkenne a jelenlegi zöldfelület. Ön mit látna szívesen a tetőpark területén?

 

- Ön támogatná-e, hogy a tetőpark helyén is parkolók legyenek, amellyel csökkenne a zöldterület, de megduplázódhatna a tervezett parkolóhelyek száma is?

 

- Az általunk javasolt két helyszín mellett Ön támogatná, hogy más területeken, esetleg a zöldterületek rovására további parkolók létesüljenek?

 

 

A válaszait, további észrevételeit kérjük, küldje el a lakossag@gyor-ph.hu email címre, vagy levélben Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Marketing Turizmus és Kommunikációs Osztályának címezve (9021 Győr, Városház tér 1.)!

 

Köszönjük részvételét!