Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

11/2014. (II. 27.) OEVB 1. határozat

Iktatószám: 13372-8/2014.

Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú

Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának

11/2014. (II. 27.) számú határozata

 

 

Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága - a 2014. február hó 27. napján tartott ülésén - az Új Magyarország Párt jelölő szervezet jelöltjeként indulni szándékozó választópolgár, Németh Sándor, ……………………….. szám alatti lakosnak az országgyűlési képviselők 2014. évi általános választásán Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének egyéni képviselőjelöltjeként történő nyilvántartásba vétele tárgyában meghozta a következő

 

határozatot:

 

Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága az országgyűlési képviselők 2014. évi általános választásán Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének egyéni képviselőjelöltjeként az Új Magyarország Párt jelölő szervezet jelöltjeként indulni szándékozó választópolgár, Németh Sándor…………………………. szám alatti lakost jelöltként nyilvántartásba veszi.

 

A határozat ellen fellebbezést lehet benyújtani jogszabálysértésre hivatkozással, illetve a választási bizottság mérlegelési jogkörben hozott határozata ellen a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A fellebbezést Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságánál kell előterjeszteni. A fellebbezést személyesen, levélben (9021 Győr, Városház tér 1.), telefaxon (96/500-160), elektronikus levélben (valasztas@gyor-ph.hu) úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb 2014. március 2-án 16.00 óráig megérkezzen. A határidő jogvesztő.

A fellebbezésnek tartalmaznia kell

a)      a jogszabálysértésre hivatkozást vagy a mérlegelési jogkörben hozott határozatra hivatkozást,

b)      a kérelem benyújtójának nevét, lakcímét (székhelyét) és - ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér - postai értesítési címét,

c)      a kérelem benyújtójának személyi azonosítóját, illetve ha a külföldön élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár nem rendelkezik személyi azonosítóval, a magyar állampolgárságát igazoló okiratának típusát és számát, vagy jelölő szervezet vagy más szervezet esetében a bírósági nyilvántartásba-vételi számát.

A fellebbezés tartalmazhatja továbbá a benyújtójának telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét, illetve kézbesítési megbízottjának nevét és telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók. A fellebbezés illetékmentes.

 

Indokolás:

 

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 124. § (1) bekezdése szerint a jelöltet az ajánlóívek átadásával kell bejelenteni. Az ajánlóíveket a jelölt nyilvántartásba vételére illetékes választási bizottság mellett működő választási irodánál kell benyújtani. Az illetékes választási bizottság a törvényes feltételeknek megfelelő jelöltet a bejelentéstől számított 3 napon belül nyilvántartásba veszi.

 

Németh Sándor, az Új Magyarország Párt jelölő szervezet jelöltjeként indulni szándékozó választópolgár meghatalmazottja útján 2014. február 25-én az országgyűlési képviselők és az Európai Parlament tagjainak választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási eljárásban használandó nyomtatványokról, valamint a választási eredmény országosan összesített adatai körének megállapításáról szóló 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelet 22. melléklete szerinti, szabályszerűen kitöltött E1 jelű formanyomtatvánnyal (Egyéni képviselőjelölt bejelentése) egyidejűleg 81 db, majd még további 15 db, összesen 96 db ajánlóívet nyújtott be Győr Megyei Jogú Város Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Irodánál. A Választási Iroda a Ve. 127. §-ának megfelelően leellenőrizte az ajánlásokat, amelynek eredményéről a Választási Bizottságot és a jelöltként indulni szándékozó választópolgárt is tájékoztatta. Ennek során megállapította, hogy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár megkapta a jelöléshez szükséges 500 érvényes ajánlást, valamint azt is, hogy rendelkezik választójoggal.

 

A fentiek alapján a Választási Bizottság a rendelkező részben foglaltak szerint döntött.

 

A Választási Bizottság hatáskörét a Ve. 124. § (1) bekezdése és 252. § (2) bekezdése alapozta meg.

 

A határozat az idézett jogszabályhelyeken túl a Ve. 10. § (1) és (3) bekezdésén, 44. § (1) bekezdésén, 46. §-án, 127. § (1) és (3) bekezdésén, 132. §-án, az országgyűlési képviselők választásáról szóló 2011. évi CCIII. törvény 6. §-án, a jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 221. §-án, 223-224. §-án, valamint 297. § (2) bekezdés b) pontján, az illetékmentesség az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 33. § (2) bekezdés 1. pontján alapul.

 

 

Győr, 2014. február hó 27. napján

 

 

 

Dr. Darnói Norbert

OEVB elnökhelyettes

 

 

A határozatot kapják:

1.) Irattár

2.) Jelölt

3.) Jelölő szervezet – Új Magyarország Párt

4.) OEVI