Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

116/2014. (IX. 8.) számú határozat

Győr Megyei Jogú Város

Helyi Választási Bizottságának

116/2014. (IX. 8.) számú határozata

 

 

Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága (rövidítve: HVB vagy Választási Bizottság) - a 2014. szeptember hó 8. napján tartott ülésén - a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választásán bejelentett egyéni választókerületi képviselőjelöltek sorrendjének sorsolással történő meghatározása tárgyában meghozta a következő

 

határozatot:

 

Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága a 2014. október 12. napjára kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választásán - sorsolás útján - a bejelentett egyéni választókerületi képviselőjelöltek szavazólapon elfoglalt helyének sorrendjét a 15. számú egyéni választókerületben az alábbiak szerint állapítja meg:

 

Sorszám

Név

Jelölő szervezet / független jelölés

1.

Mezei József

MSZP-EGYÜTT

2.

Takács Krisztián

JOBBIK

3.

Soós Gábor

LMP

4.

Csordás Tamás László

DK

5.

Géber József

független

6.

Takács Tímea

FIDESZ-KDNP

 

A sorsolás ellen nincs helye önálló jogorvoslatnak. A sorsolás törvényessége elleni jogorvoslat a szavazólap adattartalmának jóváhagyása elleni bírósági felülvizsgálati kérelembe foglalható.

 

Indokolás:

 

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 160. § (2) bekezdése szerint a választási bizottság a bejelentett jelöltek - annak a jelöltnek a kivételével, amelynek nyilvántartásba vételét jogerősen elutasították - sorrendjének sorsolását a jelöltek bejelentésére rendelkezésre álló határnapon 16 óra után végzi el.

A 307/G. § (1) bekezdése alapján az egyéni választókerületi jelöltet legkésőbb a szavazást megelőző harmincnegyedik napon kell bejelenteni.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napjára kitűzött választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról szóló 2/2014. (VII. 24.) IM rendelet 17. §-a alapján az egyéni választókerületi jelöltet legkésőbb 2014. szeptember 8-án 16.00 óráig kell bejelenteni.

 

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választásán a jogszabályban megjelölt határidőig a következő jelöltek bejelentése történt meg, annak a jelöltnek a kivételével, amelynek nyilvántartásba vételét jogerősen elutasították:

 

Sorszám

Név

Jelölő szervezet / független jelölés

1.

Csordás Tamás László

DK

2.

Géber József

független

3.

Mezei József

MSZP-EGYÜTT

4.

Soós Gábor

LMP

5.

Takács Krisztián

JOBBIK

6.

Takács Tímea

FIDESZ-KDNP

 

Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2014. szeptember 8. napján 16 órát követően kezdődött ülésén a bejelentett jelöltek sorrendjét sorsolással a rendelkező részben foglaltak szerint meghatározta.

 

Győr Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága hatáskörét a Ve. 160. § (2) bekezdése és 307/G. § (1) bekezdése alapozta meg.

 

A határozat az idézett jogszabályhelyeken túl a Ve. 10. § (1) és (3) bekezdésén, 44. § (1) bekezdésén, 46. §-án, a jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 239. §-án alapul.

 

 

Győr, 2014. szeptember hó 8. napján

 

 

 

Dr. Mester Ágnes

a HVB elnökhelyettese

 

A határozatot kapják:

1.) Irattár

2.) Jelöltek – Csordás Tamás László

3.) Jelöltek – Géber József

4.) Jelöltek – Mezei József

5.) Jelöltek – Soós Gábor

6.) Jelöltek – Takács Krisztián

7.) Jelöltek – Takács Tímea

8.) Jelölő szervezetek – DK

9.) Jelölő szervezetek – EGYÜTT

10.) Jelölő szervezetek – FIDESZ

11.) Jelölő szervezetek – JOBBIK

12.) Jelölő szervezetek – KDNP

13.) Jelölő szervezetek – LMP

14.) Jelölő szervezetek – MSZP

15.) HVI