image
image
image
image
image
image
image
image

Különleges Advent Győrben!

A szemet gyönyörködtető ünnepi díszvilágítás, az adventi vásár és a színes programok mellett az idén több újdonsággal, és egy igazán látványos kuriózummal, ünnepi fényjátékkal várja a győrieket és a városunkba látogatókat az idei Téli Fesztivál…

2010. november 26. – december 31. között rendezik városunkban a Téli Fesztivált, amelynek leglátványosabb elemét, különleges fényjátékot csodálhatnak meg a látogatók a nyitónaptól kezdve naponta este 18.00 órától 22.00 óráig minden órában a Széchenyi téren, ahol a fénnyel festett épületek, a zenés fényár és a fényszökőkút nyújt majd lenyűgöző látványt.

A fesztivál sajtótájékoztatóján Serfőzőné Tóth Andrea a Kulturális Csoport vezetője elmondta, az idei rendezvény központi helyszíne a Széchenyi tér lesz, ahol 35 kézműves faház alkotja majd a tradicionális adventi vásárt. A téren felállított fesztivál színpadon színes programokat rendeznek, de itt állítják fel a tízméteres karácsonyfát, a hét méter átmérőjű adventi koszorút, a télapó szánját, a Betlehemet. 

Bozsoki Zoltán a Győri Vásár Kft ügyvezető igazgatója kifejtette, a Baross úton elsősorban a gasztronómiáé lesz a főszerep – újdonság, hogy az idei fesztiváli bögre a faházaknál visszaváltható – a Megyeháza téren pedig a szokásos karácsonyi vásárt rendezik. Új elem a Czuczor utcai gasztro utca, ahol hétvégenként olyan különlegességek várják az ízek szerelmeseit, mint a tradicionális paraszti disznóvágás, a halételek bemutatója és a bejglikészítés. Az érdeklődők mindhárom esetben végigkövethetik az elkészítés fázisait, végül pedig a kész terméket jótékony céllal árusítják majd.

Csurák Erzsébet a Győri Művészeti és Fesztiválközpont munkatársa hangsúlyozta, a fesztivál ideje alatt több mint nyolcvan programot rendeznek tíz helyszínen, amelyek hetven százaléka ingyenes. Olyan fellépők érkeznek hozzánk, mint Szekeres Adrien, Auth Csilla, Fábry Sándor, Kulka János, a Kaláka együttes, Sebestyén Márta és Sebő Ferenc, vagy az Alma együttes. Idén is megrendezik a Nemzetközi Betlehemes Találkozót, megérkezik a vásárba a Győri Mikulás, a nyitónapon részleteket láthatunk a Mária Evangéliuma című rockoperából.

A sajtótájékoztatón jelenlévő Szekeres Adrien elmondta, az elmúlt évben annyira jól sikerült a győri koncert, hogy a turnésorozatból az idén sem maradhatott ki városunk.

A két ünnep között játszóház várja a gyerekeket, december 30-án immár hagyományosan tartja meg a Boleró Fúvósegyüttes szilveszteri koncertjét, amelynek vendége Illényi Katica és a Four Fathers lesz. December 31-én a Szilveszteri Városi Vigasságokkal zárul az év. A Széchenyi téren a Mystery Gang és a Cry Free koncertezik, míg a Dunakapu téren a Star Machine zenerkar lép fel. Az újévet ezúttal is tűzijátékkal köszöntjük, majd az utcabálban mulathatunk hajnalig.

Szombati Serfőző Eszter a Kommunikációs és Városmarketing Csoport vezetője a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a szervezők szeretnék, ha az országban de a határainkon túl is minél többen értesüljenek az idei különleges Győri Advent eseményeiről, ezért számos országos médiumban népszerűsítik a programot. A turisták a város és a szállodák összefogásával létrejött tematikus csomagok közül is válogathatnak, a győriek számára pedig adventi kiadvány is készült (a cikk alatt letölthető).

Fontos információ, hogy a belvárosi üzletek az adventi időszakban meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat, akik a belvárosban hétvégén egész nap, illetve hétköznap 16.00 órától ingyenesen parkolhatnak.

 

Csatolás: