Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

22/2018. (III. 5.) OEVB 1 határozat jelölt nyilvántartásba vétele

Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú

Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának

22/2018. (III. 05.) számú határozata

 

 

Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága - a 2018. március 5. napján tartott ülésén – a Magyar Igazság és Élet Pártja jelölő szervezet jelöltjeként indulni szándékozó választópolgár, Kelemen István Péter, .................. szám alatti lakosnak az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének egyéni képviselőjelöltjeként történő nyilvántartásba vétele tárgyában meghozta a következő

 

határozatot:

 

Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága az országgyűlési képviselők 2018. évi általános választásán Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületének egyéni képviselőjelöltjeként Magyar Igazság és Élet Pártja jelölő szervezet jelöltjeként indulni szándékozó választópolgár, Kelemen István Péter, ............... szám alatti lakost jelöltként nyilvántartásba veszi.

 

A határozat ellen fellebbezést lehet benyújtani jogszabálysértésre hivatkozással, illetve a választási bizottság mérlegelési jogkörben hozott határozata ellen a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A fellebbezést Győr-Moson-Sopron Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságánál kell előterjeszteni. A fellebbezést személyesen, levélben (9021 Győr, Városház tér 1.), telefaxon (96/500-160) vagy elektronikus levélben (valasztas@gyor-ph.hu) úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb 2018. március 8. napján 16.00 óráig megérkezzen. A határidő jogvesztő.

A fellebbezésnek tartalmaznia kell

a)      a jogszabálysértésre hivatkozást vagy a mérlegelési jogkörben hozott határozatra hivatkozást,

b)      a kérelem benyújtójának nevét, lakcímét (székhelyét) és - ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér - postai értesítési címét,

c)      a kérelem benyújtójának személyi azonosítóját, illetve ha a külföldön élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár nem rendelkezik személyi azonosítóval, a magyar állampolgárságát igazoló okiratának típusát és számát, vagy jelölő szervezet vagy más szervezet esetében a bírósági nyilvántartásba-vételi számát.

A fellebbezés tartalmazhatja továbbá a benyújtójának telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét, illetve kézbesítési megbízottjának nevét és telefaxszámát vagy elektronikus levélcímét. A fellebbezésben új tények és bizonyítékok is felhozhatók. A fellebbezés illetékmentes.

 

Indokolás:

 

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 124. § (1) bekezdése szerint a jelöltet az ajánlóívek átadásával kell bejelenteni. Az ajánlóíveket a jelölt nyilvántartásba vételére illetékes választási bizottság mellett működő választási irodánál kell benyújtani. Az illetékes választási bizottság a törvényes feltételeknek megfelelő jelöltet legkésőbb a bejelentést követő 4. napon belül nyilvántartásba veszi.

 

Kelemen István Péter, a Magyar Igazság és Élet Pártja jelölő szervezet jelöltjeként indulni szándékozó választópolgár 2018. március 5. napján az országgyűlési képviselők választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási eredmény országosan összesített adatai körének megállapításáról, valamint a választási eljárásban használandó nyomtatványokról, valamint egyes választási tárgyú rendeletek módosításáról szóló 1/2018. (I. 3.) IM rendelet 14. melléklete szerinti, szabályszerűen kitöltött E1 jelű formanyomtatványt (Egyéni képviselőjelölt bejelentése) és mindösszesen 90 db ajánlóívet nyújtott be Győr Megyei Jogú Város Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Irodánál, és megtette a szükséges jognyilatkozatokat. A Választási Iroda a Ve. 127. §-ának megfelelően leellenőrizte az ajánlásokat, amelynek eredményéről a Választási Bizottságot és a jelöltként indulni szándékozó választópolgárt is tájékoztatta. Ennek során megállapította, hogy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár megkapta a jelöléshez szükséges 500 érvényes ajánlást, valamint azt is, hogy rendelkezik választójoggal.

 

A fentiek alapján a Választási Bizottság a rendelkező részben foglaltak szerint döntött.

 

A Választási Bizottság hatáskörét a Ve. 124. § (1) bekezdése és 252. § (2) bekezdése alapozta meg.

 

A határozat az idézett jogszabályhelyeken túl a Ve. 10. § (1) és (3) bekezdésén, 44. § (1) bekezdésén, 46. §-án, 127. § (1) és (3) bekezdésén, 132. §-án, az országgyűlési képviselők választásáról szóló 2011. évi CCIII. törvény 6. §-án, a jogorvoslatról szóló tájékoztatás a Ve. 221. §-án, 223-225. §-án, valamint 297. § (2) bekezdés b) pontján, az illetékmentesség az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 33. § (2) bekezdés 1. pontján alapul.

 

 

Győr, 2018. március hó 5. napján

 

 

 

Flórián Tamás

OEVB elnök