Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

30 éve az idősekért

Szülinapi tortával, énekkel, elismerésekkel ünnepelte harminc éves fennállását az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Répce utcai Idősek Klubja…

 

„Az önkormányzat igyekszik olyan közösségi tereket létrehozni, ahol jól érzik magukat a győriek. Ez igaz az idősellátásra is, hiszen kiemelt feladatnak tekintjük, hogy hozzájáruljunk az aktív és boldog időskorhoz.” – fogalmazott Borkai Zsolt. Hozzáfűzte, az idősklubban rengeteg program várja a szépkorúakat, akik egy aktív, élő közösséget alkotnak. A polgármester a városháza ezüst emlékérmét adományozta a Répce utcai Idősek Klubja részére, fennállásának 30. évfordulója alkalmából, az intézmény négy dolgozója pedig jutalmat vehetett át.

 

„Magam is részt veszek a szociális képzésben, és a fiataloknak nem csak a szakmai tudást, de az idősek tiszteletét is igyekszem átadni.” – mondta Kara Ákos államtitkár győri országgyűlési képviselő, aki emléklapot adott át az intézmény születésnapja alkalmából. Kiemelte, Győrben olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek az időseket segítik, az ő mindennapjaikat teszik szebbé.

Borsi Róbert, a terület önkormányzati képviselője a klubhoz fűződő személyes élményeiről beszélt, ahová mindig jó jönni, mert igazi közösségben érezheti magát az ember. Az elmúlt harminc évért köszönetet mondott a városnak, az itt dolgozóknak, és az időseknek is, akik ezt a közösséget éltetik.

 

„Az, hogy ma ennyien eljöttek, jól mutatja, hogy milyen sok embernek fontos ez a klub.” – kezdte Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója. Kiemelte, a város támogatásával magas színvonalú és folyamatosan fejlődő az idősellátás Győrben. Az ünnepségen az idősek adtak születésnapi műsort, majd előkerült a torta is, amelyet Borkai Zsolt polgármester szelt fel.

 

A klub, mint az önkormányzat által létesített intézmény 1988. december 5-én kezdte meg működését.  Két évvel később költözött a mai Répce utcai pavilonba, ahol azóta is működik. A három pavilonból álló épületben ma már az idősek klubja mellett időskorúak átmeneti gondozóháza és gondozási központ is található.