Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

326 kilót bírt el a tésztahíd

Hangulatos szakmai felvezetéssel mondta el a zsúfolásig megtelt legnagyobb előadóteremben tartott bemutató kezdetén dr. Lublóy László és Agárdy Gyula hidász egyetemi oktató az ötödik győri tésztahídépítő verseny eddigi történetét, célját. „A rosszul sikerült pályamuből itt még akár vacsora is lehetne, az életben viszont egy törés már tragédia” – hangzott el.

A szervezők mindegyik pályamu tömegét, hosszát gondosan lemérték, majd az egyetem Hídépítő laboratóriumának munkatársai – Borbély István labortechnikus és Puhl Ferenc labormérnök – nyúlás- és erőmérő muszerrel, elmozdulás és lehajlás érzékelővel a híd terhelhetőségét vizsgálták.

A Széchenyi István Egyetem 2007. évi tésztahídépítő versenyének I. helyezettje a Pozsonyi Norbert – Tótiván Alíz páros lett: hídjuk 326,1 kg-os terhelést bírt el. Az elmúlt évi 318 kg-os értéket 8,1 kg-mal múlták felül. A második helyen a Tallósi Zoltán – Major Zoltán – Kóbor Tamás és Szíjj Vilmos alkotta csapat végzett, hídjuk 261,6 kg-os terhelésig bírta. Ther Balázs egyedül nevezett, 174,4 kg volt a tésztahíd teherbírása, ezzel az eredménnyel a harmadik helyet érte el. Butykai Gyula, Péhl Judit, Rozmán Péter, Rapcsák György és Tóth János alkotása 82,2 kg-os értéknél fejezte be a versenyt.

Csütörtöktől már a május 25-én rendezendő országos versenyre készül a Pozsonyi Norbert – Tótiván Alíz páros, s gondolatban már a kanadai hidat tervezik… - számolt be Winkler Csaba, az egyetem sajtótitkára.