Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A csütörtöki közgyulésről

A csütörtöki közgyulésen a képviselők elé került a Győri rendőrkapitányság 2006 évi tevékenységéről szóló beszámoló, a város és vonzáskörzetének 2006-os baleseti helyzete, valamint tájékoztató a 2007 évi idegenforgalmi szezonra való rendőrségi felkészülésről.

A beszámolót az első két napirendi pont esetében dr. Holló Sándor városi rendőrkapitány, míg a harmadik esetében dr. Gorgosilits Fábián megbízott megyei rendőr-főkapitány tartotta. A beszámolón elhangzott, a győri kapitányság felderítési mutatója meghaladja a 40 százalékot, ami évtizedek óta a legkiemelkedőbb eredmény. (Korábbi cikkünk itt)

 A hozzászólások során a képviselők megköszönték az elvégzett munkát, emellett több városi problémát is megemlítettek. A közlekedés tekintetében az autósok mentalitása mellett a kismotorosok problémájára hívták fel a figyelmet. Az idegenforgalmi szezonra való felkészülés kapcsán a főkapitány hangsúlyozta, a cél, hogy biztonságban érezhessék magukat a győriek és az ide látogató turisták egyaránt, ezért a rendezvényeket megfelelő létszámban biztosítják.

A testület tárgyalta a 2006 évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót. Az előterjesztésben szerepel, hogy a város 2006-os pénzügyi helyzete kiegyensúlyozott volt, a gazdálkodási keretek biztosították a feladatok végrehajtását.  A közgyulés elé került a 2006 évi éves ellenőrzési jelentés is.

Borkai Zsolt polgármester kiemelte, a város továbbra is nagy hangsúlyt kíván fektetni az ellenőrzésekre, hogy az előforduló hibákat az intézmények idejében kiküszöbölhessék. Több képviselő is javasolta, hogy az előforduló típushibákból oktatást kellene tartani, Iklódi Emilné csoportvezető válaszában elmondta, ez korábban is szokás volt, és az idén is tartanak hasonló előadásokat, például jövő héten a középiskolák érintett vezetőinek.

Az Autopolis program állásáról szóló tájékoztatót, valamint a közérdeku kötelezettség-vállalás szervezése a távfutéssel ellátott lakóépületek futéskorszerusítési költségei kiegészítésére címu előterjesztést a testület egyhangúlag elfogadta.

A közgyulés többi témája.