Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A csütörtöki közgyulésről

A csütörtöki közgyulés tárgyalta a kulturális ágazatba tartozó intézmények szakmai feladatainak 2006. évi teljesítéséről szóló összefoglaló értékelést. „A kulturális ágazat intézményei az év során hivatásos muvészeti, közgyujteményi és közmuvelődési feladataikat az intézmény típusra érvényes jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően látták el. Az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság előtt a közgyujteményi és közmuvelődési intézmények eleget tettek beszámolási kötelezettségüknek az előző évi szakmai és gazdálkodási tevékenységükről, feladataik ellátásáról, valamint elkészítették és elfogadásra a bizottság elé terjesztették tárgyévi munkatervüket. Összefoglalóan megállapítható, hogy az intézmények az alapító okiratukban meghatározott szakmai feladataikat teljesítették.” – szerepel az értékelésben. Az intézmények szerinti részletes értékelést itt olvashatja.

Ugyancsak a témák között szerepelt az önkormányzat személyes gondoskodást nyújtó szociális intézményei szakmai feladat-ellátásának  (a Családsegítő Szolgálat, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény és a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat felülvizsgálatának)  -  2006. évi értékelése – itt olvasható.

A Szabadhegyi új Köztemető bővítését a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. 21 millió forint összegu törzstőke emelésével biztosítják. Ezen felül 50 millió forinttal emelik a törzstőkét, amelyet játszóterek szabványosítására, építésére fordítanak. A fenti keretösszegből megvalósítható, hogy az idei évben 5 városrész központi helyén az EU normáknak is megfelelő szabványos játszóteret alakítsanak ki. A tervezett helyszínek: Nádorváros, Ménfőcsanak, Újváros, Marcalváros II., Gyárváros (részletek itt)

A közgyulés a Győri Nemzeti Színház igazgatói feladatainak ellátásával Forgács Pétert bízta meg a fegyelmi eljárás jogerős lezárásáig, de legalább 90 napig, legkésőbb 2008. június 30-ig terjedő időszakra.

A további előterjesztéseket itt olvashatja.